Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Xu şi a lui Furion. Un chinez, fost profesor universitar, şi-a luat un cal şi fără să ştie să călărească a plecat în jurul lumii: acum, e în Satu Mare

Apariţie surprinzătoare pe şoselele României. Un chinez, fost profesor universitar, călătoreşte călare în jurul lumii. Astăzi, a ajuns în Satu Mare şi i-a bucurat pe localnici cu prezenţa lui. Calul său, Furion, s-a obişnuit deja cu faima şi a învăţat să facă şi mici trucuri pentru a impresiona.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 03.08.2023, 17:39

Vezi și

"Dacă îl luaţi din acest unghi, arată amuzant", spune Xu despre calul său. Ei sunt Xu şi Furion şi sunt cei mai buni prieteni de mai bine de un an. Furion a fost cumpărat din Spania, cu trei luni înainte de aventura în jurul lumii. "Înainte să îl cumpăr nu ştiam cum să călăresc un cal. Nu am avut cai. Am fost într-un loc unde se vindeau cai şi acesta a fost singurul pe care l-a putut cumpăra, pentru că toţi ceilalţi mi-au zis nu. Toţi întrebau unde ţi-este ferma, iar eu le explicam că nu am o fermă, vreau doar să plec într-o călătorie", a declarat Xu Zhixian.

Cum a început marea aventură

În trei luni, a învăţat tot ce trebuie să ştie despre cai. Iar de atunci a început marea aventură. Era finalul lui februarie când fostul profesor universitar a decis să cutreiere lumea în lung şi-n lat. "Vreau să fac asta. Cred ca mulţi oameni iubesc ideea şi ar vrea şi ei să facă asta dar au multe motive care îi reţin", a declarat Xu Zhixian. Până acum, bărbatul a străbătut 10 ţări, iar în urmă cu câteva zile a ajuns în România. Pe cal urcă foarte rar, deoarece nu are loc de bagaje: un sac de dormit, o saltea gonflabilă, câteva haine şi un cort.

Ioan a aflat de povestea chinezului de pe internet şi a decis să îl caute pentru a face câteva fotografii cu el. "Experienţa e frumoasă, nu zic că nu e, dar e cam riscantă. De pe internet am aflat de el. Am văzut că s-a amenajat prin Satu Mare. Mergeam la Baia Mare şi l-am văzut aici şi ne-am oprit să vin să fac o poză cu el", a declarat Ioan. Următoarea oprire a tânărului va fi în Bulgaria, iar destinaţia finală pe care şi-a propus-o este Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Povestea lui Xu şi a lui Furion. Un chinez, fost profesor universitar, şi-a luat un cal şi fără să ştie să călărească a plecat în jurul lumii: acum, e în Satu Mare