Antena Meniu Search
x

Prăpăd în Bihor! Furtunile au doborât mai mulți copaci, stâlpi de curent și de comunicații (VIDEO)

Furtunile violente au facut dezastru in judetul Bihor. Vijelia a doborât copaci, cinci stâlpi de curent într-o comună și unul de comunicații.

- Ebihoreanul.ro

Furtunile violente au facut dezastru in judetul Bihor. Vijelia a doborât copaci, cinci stâlpi de curent într-o comună și unul de comunicații.

Furtunile de duminică după-amiază au dărâmat cinci stâlpi de curent în comuna Șuncuiuș, un copac a căzut peste liniile de tren și un stâlp de comunicații s-a prăbușit între Vadu Crișului spre Șuncuiuș

"Pompierii nu au intervenit până acum la nicio situație, toate au fost direcționate către Electrica, Romtelecom și CFR, se lucrează la remedierea situațiilor", a declarat căpitanul Horia Cheregi, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana.

Copacul a căzut peste linia de cale ferată între halta Peștera spre halta Șuncuiuș, unde acționează cei de la CFR. Nu sunt probleme de siguranță a circulației și nici nu a fost oprit mersul trenurilor.

Pe acelaşi subiect

Județul Bihor s-a aflat sub cod portocaliu de ploi și vijelii până la ora 18,00, cele mai afectate zone fiind comunele Borod, Șuncuiuș, Vadu Crișului. Dacă la Borod a plouat torențial cu grindină, mai mulți copaci și stâlpi de curent fiind doborâți la pământ, la Vadu Crișului a plouat în rafale cu gheață. Totodată, mai multe drumuri au fost inundate din cauza ploilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primarul comunei Șuncuiuș, Doru Gabor, a declarat că a plouat puternic între orele 15,00 și 17,00, adeseori cu grindină, de mărimea unor alune, mai multe localități din comună rămânând fără curent electric.

Pe lângă codul portocaliu de ploi, care trece în galben, după ora 18,00, tot pentru duminică, până la ora 24,00, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, pentru județul Bihor, o atenționare de cod galben, care va afecta afluenții Crișului Repede aferenți sectorului amonte Acumularea Lugaș.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Prăpăd în Bihor! Furtunile au doborât mai mulți copaci, stâlpi de curent și de comunicații (VIDEO)