Antena Meniu Search
x

Prăpăd în Teleorman, din cauza inundaţiilor! Zeci de gospodării şi străzi sunt sub ape, se ia în calcul închiderea unui drum european (Video)

Inundaţiile provocate de topirea rapidă a zăpezii, precipitațiile din ultima perioadă fac ravagii în mai multe localități din județul Teleorman.

Inundaţiile provocate de topirea rapidă a zăpezii, precipitațiile din ultima perioadă, scurgerile de pe versanți ori reversările unor râuri fac ravagii în mai multe localități din județul Teleorman.

În comuna Drăgănești Vlașca situaţia este extrem de gravă. Conform ISU Teleorman, începând cu ora 00.15, circulația pe DJ 503, Drăgănești Vlasca – Videle a fost restricționată pentru autoturismele sub 3,5 tone. 

Ca rute ocolitoare, şoferii au la dispoziție DC 18, Drăgănești Vlașca – Comoara – Târnava, cu revenire pe DJ 503, Târnava – Videle, apoi pe ruta Videle - Ghimpați.

De asemenea, se circulă cu dificultate și pe E70. Apa pe carosabil măsoară între 10-15 cm, iar lucrurile par să se agraveze.

Situația este monitorizată atent, iar autoritățile iau în calcul oprirea circulației pe drumul european, în cazul în care apele nu se vor retrage.

La Suhaia au fost chemaţi scafandri

Conform ISU Teleorman, 15 localități din județ sunt afectate de inundații, iar în 87 de cazuri apa a intrat în curțile oamenilor. 

Comunele în care se înregistrează probleme din cauza inundațiilor sunt: Mârzanești, Coșoteni, Nanov, Țigănești, Tătărăștii de Jos, Peretu, Turnu Măgurele, Calmățuiu de Jos, Videle, Mavrodin, Balaci, Trivalea Moșteni, Botoroaga şi Târnava - Botoroaga.

La Suhaia, pe digul de Vest al lacului Suhaia - "s-a produs o deversare coronament pe o lungime de cca 10 m cu lama apei de cca 3-4 cm".

S-a intervenit cu saci cu nisip și folie pentru supraînălțare. Forțe și mijloace: 1 ACI, un Microbuz, 1 MPR, 3 bărci, o șenilată, 1 Duster, 2 ofițeri, 30 subofițeri, 2 subofițeri scafandri cu o autospecială scafandri și personal SGA ( 15 persoane și un buldoexcavator). Misiunea scafandrilor a fost de a pune o folie la baza digului peste care să se așeze saci de nisip.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În localitatea Tătărăștii de Jos, 21 curți au fost inundate, SVSU din comună trimițând în zonă 2 persoane și două motopompe, iar în orașul Turnu Magurele pentru evacuarea apei acționează SVSU cu două motopompe, o vidanjă și 8 persoane. Și în comunele Balaci, Botoroaga și Trivalea Moșteni a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Prăpăd în Teleorman, din cauza inundaţiilor! Zeci de gospodării şi străzi sunt sub ape, se ia în calcul închiderea unui drum european (Video)