Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premierul Nicolae Ciucă, prima reacție după confirmarea variantei Omicron în România. Întâlnire de urgență cu Raed Arafat și Alexandru Rafila

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că va organiza o întâlnire cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful DSU, Raed Arafat, și directorul CNSCBT, Adriana Pistol, după confirmarea primelor cazuri de infecție cu varianta Omicron în România.

de Redactia Observator

la 04.12.2021 , 21:53

premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă, prima reacție după confirmarea Omicron în România. Întâlnire de urgență cu Raed Arafat și Alexandru Rafila, - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

"Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru România", a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Primele cazuri de Omicron în România

Institutul National de Sănătate Publică (INSP) a confirmat, sâmbătă seara, primele două cazuri de variantă Omicron în România. Este vorba despre două persoane venite din Africa de Sud, săptămâna trecută. Ambii pacienți sunt asimptomatici și au intrat în izolare.

Articolul continuă după reclamă

"În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice. Se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizăm că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS-CoV-2", a transmis INSP.

Pe acelaşi subiect

Varianta Omicron s-a răspândit în zeci de țări

Omicron, noua mutaţie a coronavirusului, s-a răspândit în cel puţin 38 de ţări. Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine însă cu veşti bune: până acum nu a fost înregistrat niciun deces cu noua tulpină. O posibilă explicaţie este faptul că varianta supercontagioasă ar fi preluat în componenţa sa şi fragmente din virusul răcelii comune.

Omicron s-ar fi format în organismul unei persoane care avea o răceală obişnuită, dar care a fost infectată ulterior şi cu cu COVID-19. Astfel, coronavirusul ar fi suferit o mutaţie care nu apare în nicio versiune anterioară a SARS-CoV-2. O arată un studiu al unui grup de cercetători din Cambridge, Massachusetts, care au studiat originea noii tulpini. Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă la calm si vine şi cu veşti bune: nicio persoană infectată cu Omicron nu a fost răpusă de virus.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Premierul Nicolae Ciucă, prima reacție după confirmarea variantei Omicron în România. Întâlnire de urgență cu Raed Arafat și Alexandru Rafila