Antena Meniu Search
x

Preot acuzat că a molestat zeci de copii, în Rusia, arestat când filmările cu abuzurile bolnave au ieșit la suprafață

Un preot rus, acuzat că a molestat peste 50 de copii, a fost arestat când filmările cu abuzurile bolnave au ieșit la suprafață. Yury Abramov, în vârstă de 39 de ani, fost activist în partidul politic pro-Putin Rusia Unită, se confruntă acum cu multiple acuzații de abuz petrecute în ultimul deceniu.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.01.2021, 16:05

Preot acuzat că a molestat zeci de copii, în Rusia, arestat când filmările cu abuzurile bolnave au ieșit la suprafață
Preot acuzat că a molestat zeci de copii, în Rusia, arestat când filmările cu abuzurile bolnave au ieșit la suprafață - Pravoslavie/East2West News
  • Cunoscut ca părintele Spiridon, Yury Abramov este acuzat că a molestat copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani.
  • Ancheta în cazul preotului din Rusia s-a întins pe mai bine de un an.

Cunoscut ca părintele Spiridon, presupusul pedofil este acuzat că a molestat copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani și că a făcut videoclipuri pornografice cu victimele sale.

Preotul, acum suspendat, este și profesor de informatică la o școală din Amurzet, estul Rusiei.

Un angajat al bisericii, pe nume Sergey Moos, în vârstă de 27 de ani, este suspectat că i-a fost complice preotului cu apucături bolnave.

Preotul rus a abuzat 53 de copii

53 de copii ar fi căzut în plasa lui Yury Abramov, a informat presa RIA Novosti, citând o sursă din ancheta, potrivit The Sun.

Investigațiile în acest caz s-au întis pe mai bine de un an. 

Șeful administrației locale, Nikolay Shalyapin, a spus că preotul a recrutat mulți tineri, în special băieți, la biserică. 

„Erau din familii dificile, fără control parental”, a spus el. ”Ne-a făcut de rușine în toată Rusia”, a spus el.

Clericul a fost căsătorit cu o adolescentă, fiica unui preot, care avea vârsta minimă pentru căsătorie, iar soția lui l-a părăsit la scurt timp după nuntă.

Arhiepiscopul Ephraim din Birobidzhan și Kuldur a spus că au fost luate măsuri împotriva preotului care este acum anchetat.

„A fost eliminat din toate posturile și i s-a interzis să slujească. Un alt preot va fi trimis la biserica unde a slujit”, a spus Arhiepiscopul Ephraim.

Yury Abramov a avut aspirații politice înainte de a se alătura preoției. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Preot acuzat că a molestat zeci de copii, în Rusia, arestat când filmările cu abuzurile bolnave au ieșit la suprafață