Antena Meniu Search
x

Video Preşedinta Ungariei a publicat mesaje despre cum Transilvania a aparţinut Budapestei, după vizita în România. Kelemen Hunor, Tanczos Barna şi Eduard Novak, alături de ea

Preşedinta Ungariei face noi declaraţii controversate. După pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, Novak Katalin a citat din imnul secuilor, care se referă la faptul că Transilvania a aparţinut Budapestei. Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul Ungariei. 

de Redactia Observator

la 29.05.2023, 20:01

Vezi și

Imnul care vorbeşte despre Transilvania ca parte a Ungariei Mari a fost postat de şefa de stat pe pagina ei de Facebook după participarea la marele pelerinaj de rusaliile catolice, din judeţul Harghita. Melodia a fost însoţită de pasajul care spune: "Nu lăsa Transilvania să se piardă, Doamne!" 

Novak Katalin, preşedinta Ungariei: Este un sentiment înălțător pentru fiecare maghiar să experimenteze unitatea națională, iar Liturghia de la Șumuleu Ciuc este o astfel de ocazie în care putem experimenta natura evidentă a unității naționale și puterea creștinismului împreună cu credinţa şi apartenenţa la neamul maghiar. 

MAE l-a convocat pe ambasadorul Ungariei

În timpul vizitei, liderul maghiar a fost însoţit de vicepremierul României, Kelemen Hunor. La eveniment au ajuns şi miniştrii Tanczos Barna şi Eduard Novak. Mesajele oficialului de la Budapesta au atras imediat atenţia autorităţilor române. 

Pe acelaşi subiect

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că a luat legătura cu ambasadorul Ungariei din ţara noastră, iar acesta a fost înştiinţat că sunt dezaprobate ferm mesajele care nu sunt în concordanţă cu relaţiile de bună vecinătate şi colaborare dintre România şi Ungaria.

Reacţia lui Marcel Ciolacu

Şi preşedintele PSD a reacţionat pe pagina personală de Facebook.

"Resping cu fermitate gestul președintelui Ungariei... Doamna Novak, fiți fără grijă! Dumnezeu nu va lăsa vreodată ca Transilvania să aibă alt destin decât acela scris cu sângele milioanelor de români: să fie sufletul etern al națiunii române", a transmis Marcel Ciolacu

Președinta Katalin Novak, premierul Viktor Orban și alți oficiali maghiari de rang înalt au utilizat în public în ultimii ani hărți ale Ungariei Mari şi au discutat despre acordarea de autonomie teritorială pentru comunitatea maghiară din Transilvania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Preşedinta Ungariei a publicat mesaje despre cum Transilvania a aparţinut Budapestei, după vizita în România. Kelemen Hunor, Tanczos Barna şi Eduard Novak, alături de ea