Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Președintele a decretat stare de urgență în România, din cauza epidemiei de coronavirus

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decretat stare de urgență în România, din cauza epidemiei de coronavirus.

de Cosmin Stăniloiu

la 14.03.2020 , 18:52

Stare de urgență în România Președintele a decretat stare de urgență în România, din cauza epidemiei de coronavirus - Twitter

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decretat stare de urgență în România, din cauza epidemiei de coronavirus.

Starea de urgență, a spus Iohannis, va intra în vigoare la începutul săptămânii viitoare.

"Pentru a face posibilă lupta cu coronavirusul am decis să decretey stare de urgență, la începutul săptămânii viitoare!", a spus Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului miniștrilor din noul guvern Orban.

Articolul continuă după reclamă

Stare de urgență în România

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că apreciază votul din Parlament, parlamentarii dând dovadă de unitate. ”Majoritatea parlamentarilor şi partidelor au înţeles greutatea acestui moment”, a transmis preşedintele. El a anunţat că va decreta stare de urgenţă de săptămâna viitoare.

”Guvernul a fost votat, învesit şi a depus jurământul în condiţii foarte speciale din cauza epidemiei de coronavirus ”, a declarat, sâmbătă, Klaus Iohannis.

Acesta a transmis felicitări şi succes Guvernului Orban.

”Apreciez votul care s-a dat în Parlamentul României. S-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros să constat că majoritatea parlamentarilor şi partidelor au înţeles greutatea acestui moment”, a mai spus Iohannis.

Acesta a precizat că, pentru a simplifica lupta împotriva coronavirusului, va decreta stare de urgenţă, începând de săptămâna viitoare.

”Am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoate. Această stare de urgenţă va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitaeta să aloce mai mulţi bani pentru domeniul sănătăţii”, a afirmat preşedintele.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Președintele a decretat stare de urgență în România, din cauza epidemiei de coronavirus