Antena Meniu Search
x

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus a murit la 100 de ani

Suferea de o răceală şi era foarte slăbit, motiv pentru care a şi fost internat în spital, câteva zile. Trupul neînsufleţit urma să fie depus, aseară, la o biserică din Ploieşti, însă cum fiul său ajunge abia duminică în ţară, sicriul a rămas în custodia firmei de pompe funebre.

Vezi și

Suferea de o răceală şi era foarte slăbit, motiv pentru care a şi fost internat în spital, câteva zile. Trupul neînsufleţit urma să fie depus, aseară, la o biserică din Ploieşti, însă cum fiul său ajunge abia duminică în ţară, sicriul a rămas în custodia firmei de pompe funebre.

Este doliu în Partidul Naţional Liberal, după ce preşedintele de onoare, Mircea Ionescu Quintus, s-a stins la vârsta de 100 de ani. Ieri, liberalii şi-au amânat şedinţa Consiliului Naţional şi au ţinut un moment de reculegere.

"Mircea Ionescu Quintus a pus atâta suflet şi atâta energie, chiar şi după ce nu a a mai fost preşedintele partidului naţional liberal, în susţinerea şi promoarea ideilor liberale. Declar închise lucrările Consiliului Naţional Liberal şi să-l comemoram, să-l cinstim pe preşedintele Mircea Ionescu Quintus ca şi cum ar fi alături noi", a fost mesajul lui Ludovic Orban.

Şi preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei Quintus.

Pe acelaşi subiect

"Ne-am despărţit de un adevărat senior al politicii româneşti, domnul Mircea Ionescu-Quintus. Domnului Quintus îi datorăm multe lucruri bune din viaţa noastră publică, dar mai ales contribuţia la revigorarea unei doctrine democratice în anii '90 şi la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului şi integrităţii actului politic. Aşa a fost domnul Quintus şi aşa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn şi responsabil, senin, cu spirit moderat şi profund devotat ţării sale. Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, însă moştenirea sa politică va rămâne pentru noi o profesiune de credinţă. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris preşedintele României, Klaus Iohannis pe Facebook.

Un mesaj a venit şi din partea profesorului Dan Voiculescu, fondatorul doctrinei umaniste.

"O pierdere mare pentru familia liberală. Un om care a crezut cu toată fiinţa lui în doctrina liberală. De astfel de oameni, care să creadă cu adevărat într-o ideologie, are nevoie România. 

Doctrina umanistă nu este departe de doctrina liberală deoarece în centrul amândurora stă omul, cu capacităţile şi limitele sale. În semn de omagiu pentru Mircea Ionescu-Quintus sper că Partidul Naţional Liberal îşi va găsi calea în politica românească. Regret că au fost unii care au îndrăznit să îi umbrească ultimii ani calomniindu-l. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a fost mesajul lui Dan Voiculescu, fondatorul doctrinei umaniste. 

La Ploieşti, colegii de partid şi apropriaţii îşi amintesc cu multă emoţie tot ce au învăţat de la Mircea Ionescu Quintus şi au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

Seniorul liberal a intrat în PNL imediat după 1990 ca preşedinte al organizaţiei Prahova şi ca fost deputat în prima legislatură postdecembristă, iar din 1996 a fost ales senator. Din 2002 a devenit preşedintele de onoare al PNL. Quintus a fost decorat cu Ordinul "Steaua Romaniei", în rang de ofiţer, de preşedintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus a murit la 100 de ani