Antena Meniu Search
x

Video Președintele Serbiei a sărit în apărarea lui Novak Djokovic: "De ce îl hărțuiți, de ce îl persecutați?" | Sportivul, aproape de expulzare

Va juca sau nu va juca Nole la Australian Open? Doar câteva ore îl despart pe Novak Djokovic de decizia finală a autorităţilor australiene. După două săptămâni de haos, întrebări fără răspuns, proteste şi două vize respinse, Nole aşteaptă verdictul final în centrul de detenţie unde şi-a petrecut şi primele nopţi după sosirea în Australia. 

de Redactia Observator

la 15.01.2022, 21:12

Vezi și

Protestatarii şi ziariştii au fost primii care l-au întâmpinat pe Nole la intrarea în hotelul de detenţie. Din maşină, campionul de 34 de ani nu a schiţat niciun gest către cei prezenţi. Setul decisiv între numărul 1 mondial şi autorităţile australiene se joacă mâine dimineaţă. Oficialii se tem că prezenţa în ţară a sârbului ar încuraja un val anti-imunizare şi cer expulzarea imediată. 

Dacă nu primeşte viză de intrare, Djokovic va fi expulzat imediat, iar ambiţia lui de a câştiga al 21-lea titlu de Grand Slam masculin la Australian Open ar rămâne doar un vis. Deportarea este însoţită, cel mai adesea, de o interdicţie de intrare în ţară de 3 ani. 

Rafael Nadal: Australian Open este mult mai important decât orice jucător.

Andy Murray: Oamenii ar trebui să poată decide singuri dacă să se vaccineze.

Pe acelaşi subiect

Naomi Osaka: E oarecum trist că oamenii ar putea să şi-l amintească în acest context. Dar mai cred şi că nu ţine de jucătorii de tenis ci de autorităţile australiene să decidă cum gestionează această situaţie.

Ministrul australian al Imigrării vede în cazul Djokovic o ameninţare pentru siguranţa publică

Australia este ţara care a impus cetăţenilor cele mai dure restricţii din lume, iar situaţia sârbului ridică numeroase suspiciuni. De la informaţiile false trecute în documente până la incertitudinile legate de data infectării. În Serbia, tot scandalul este catalogat simplu: sabotaj. 

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei: Dacă voiaţi să îl împiedicaţi pe Djokovic să câştige acest al 10lea trofeu la Melbourne, de ce nu l-aţi deportat imediat? De ce nu i-aţi spus că e imposibil să primească viza din start? De ce îl hărţuiţi, de ce îl persecutaţi? 

Novak Djokovic va fi audiat mâine dimineaţă la ora 9,30 ora Australiei, 00,30 ora României. Numărul 1 mondial a ajuns în Australia miercurea trecută, iar luni Tribunalul Federal a mai anulat o decizie a autorităţilor australiene de a-i retrage viza. Novac Dojokovic a obţinut drept de intrare în ţară fără să fie vaccinat după ce a prezentat documente care dovedeau că a avut COVID la mijlocul lunii decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Președintele Serbiei a sărit în apărarea lui Novak Djokovic: "De ce îl hărțuiți, de ce îl persecutați?" | Sportivul, aproape de expulzare