Antena Meniu Search
x

Novak Djokovic, reținut din nou în Australia. Liderul mondial, considerat o amenințare pentru sănătatea publică

Tenismenul Novak Djokovic a fost reținut din nou de autoritățile australiene, la Melbourne. Sârbul va aștepta în detenție audierile finale de duminică, în urma cărora se va stabili dacă va fi sau nu deportat din Australia.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.01.2022, 07:33

Novak Djokovic
Novak Djokovic, reținut din nou în Australia. Liderul mondial, considerat o amenințare pentru sănătatea publică - Profimedia

Liderlu mondial riscă să fie deportat, după ce viza i-a fost anulată pentru a doua oară, guvernul australian etichetându-l pe sârb drept o amenințare pentru sănătatea publică, relatează BBC News. Avocații lui Novak Djokovic au făcut apel împotriva acestei decizii, pe care o consideră "irațională", audierea fiind stabilită pentru duminică.

Până atunci, tenismul se află, din nou, în custodia forţelor australiene de frontieră. Liderul ATP a ajuns, în urmă cu puțin timp, la Hotelul Park, din Melbourne, unde a stat timp de patru zile după ce i-a fost refuzată intrarea în țară, iar acesta a făcut apel. Acest hotel este o unitate de cazare, unde s-ar mai afla alte câteva zeci de persoane, refugiați sau solicitanți de azi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Australia a anulat de două ori viza lui Novak Djokovic

Pe acelaşi subiect

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, a decis vineri o nouă anulare a vizei lui Novak Djokovic.

Tenismenul sârb a sosit în Australia la 5 ianuarie, iar forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport. La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Liderul ATP a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi. Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Preşedintele Serbiei acuză Australia de "atacuri iraţionale" împotriva marelui campion

În scandal a intervenit şi preşedintele Serbiei, care acuză Australia de "atacuri iraţionale" împotriva marelui campion, dar şi a sârbilor în general. Alexandar Vucici a postat, vineri, un mesaj, în care îl acuză pe premierul australian Scott Morrison de rele tratamente aplicate tenimenului Novak Djokovic, informează The Age, conform news.ro.

"Ei ne predică adesea despre statul de drept. Vă puteţi imagina cum ar fi dacă un ministru din Serbia ar anula hotărârile judecătoreşti. Ne-au arătat cum arată o justiţie independentă, dar ne-au arătat şi cum arată o justiţie irelevantă, pentru că toată puterea este în mâinile executivului. Dacă ai vrut să-i interzici lui Novak Djokovic să câştige pentru a zecea oară trofeul (n.r. - la Australian Open), de ce nu l-ai trimis acasă imediat, de ce nu i-ai spus că este imposibil să obţină o viză? De ce îl maltratezi, de ce îl hărţuieşti pe el, dar şi pe familia lui şi o naţiune care este liberă şi mândră? Toate acestea sunt necesare pentru a câştiga nişte alegeri şi pentru a-ţi mulţumi publicul? A apărut un preşedinte al unei ţări mici care are curajul să-i spună asta unui mare prim-ministru al unei ţări mari. Pot, pentru că spun adevărul şi ştii că spun adevărul. Vom lupta pentru Novak Djokovic şi faptul că îl vei hărţui pentru o zi, două sau cinci în plus sau minus nu va schimba sentimentele poporului nostru faţă de poporul australian, pe care îi respectăm şi apreciem foarte mult, dar respectăm în acelaşi timp şi opinia noastră despre Novak Djokovic. Poţi scrie sute de mii de articole foarte proaste despre el, el va rămâne cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile şi va fi mereu în inimile noastre.

Şi tu, care crezi că obţii ceva hărţuindu-l, nu te vei apropia niciodată nu doar de Novak Djokovic, ci de orice om obişnuit, fie dintre ai tăi, fie dintre oamenii noştri mândri şi demni. Serbia îl va susţine pe Novak Djokovic şi Serbia va şti să vă răspundă, purtându-se mult mai frumos decât te-ai comportat faţă de Novak Djokovic, dar respectând regulile internaţionale şi respectând tot ceea ce înseamnă reprezentarea adecvată a unei ţări. Trăiască Serbia, Novak, suntem alături de tine!", a scris Alexandar Vucici, pe Instagram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Novak Djokovic, reținut din nou în Australia. Liderul mondial, considerat o amenințare pentru sănătatea publică