Antena Meniu Search
x

Prima ediţie a festivalului Ceaunului la Borsec, judeţul Harghita

Gulaş, balmoş românesc, borş de crap sau supe de humus. Toate gătite pe jar încins, în tuciuri uriaşe. Weekend-ul acesta, la Borsec, zeci de bucătari şi mii de pofticioşi au fost acolo, la prima ediţie a festivalului Ceaunului.

Vezi și

Gulaş, balmoş românesc, borş de crap sau supe de humus. Toate gătite pe jar încins, în tuciuri uriaşe. Weekend-ul acesta, la Borsec, zeci de bucătari şi mii de pofticioşi au fost acolo, la prima ediţie a festivalului Ceaunului. Primii au gătit, ceilalţi au mâncat dar toată lumea a căzut de acord: evenimentul trebuie repetat curând.

Moale cât să se topească în gură. Dar înaintea gustului, mirosul a fost cel care i-a făcut pe oameni să se aşeze la rând mai ceva ca la pâinea caldă, în faţa bucătarilor. Dar coada a fost cea mai mică provocare. Mult mai greu le-a fost vizitatorilor să aleagă între feluri. Căci fiecare chef îşi are propria reţetă. 

E activitate intensă şi în jurul ceaunului cu mămăligă. Patru bărbaţi muncesc cu spor.

La festivalul tradiţiilor culinare găseşti de toate- pentru toţi gurmanzii. Armeni, lipoveni, unguri şi secui au venit să gătească şi să mănânce. Şi mai au un scop: să promoveze staţiunea Borsec.  

Între vizitatorii puşi pe.. îngrăşat a fost şi vestitul Avram Iancu. Îşi reface forţele la Festivalul Ceaunului.. după ce a înotat pe toată lungimea Dunării, 2.800 de kilometri.

Avram Iancu, înotător:

Acest festival adună, pentru că f uşor să împrăştii, dar mult mai greu să-i aduni la un loc. Este un conglemerat de culturi culinare si ma bucur sa fiu si eu aici.

Ba promite chiar că va veni şi la anul. Aceasta a fost prima ediţie a festivalului ceaunului. Dar organizatorii sunt siguri că vor urma şi altele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Prima ediţie a festivalului Ceaunului la Borsec, judeţul Harghita