Antena Meniu Search
x

Video Bănuiala ofițerului SRI din Voluntari căruia i s-a furat pistolul din seif: "Greșeala a fost a mea"

Alertă maximă în Bucureşti şi Ilfov. Hoţii care au furat pistolul unui fost ofiţer SRI sunt în continuare liberi, iar arma, de negăsit. Anchetatorii verifică imagini filmate de zeci de camere de supraveghere şi îi audiază pe toţi apropiaţii victimei. Poliţiştii merg pe varianta unei spargeri la pont. Hoţii au venit cu un flex ca să taie seiful care ascundea arma, cartuşele şi multe bijuterii. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 08.01.2024, 22:49

Vezi și

Hoţii care au spart casa fostului ofiţer SRI din Voluntari au folosit un aparat de tăiat puternic şi o rangă cu care au forţat seiful. În câteva secunde au furat un pistol Glock de tipul celui din dotarea Poliţiei, 24 de cartuşe şi multe bijuterii.

  • Cristi Popovici, reporter Observator: Surse din anchetă spun că hoții cel mai probabil au venit cu mașina, pe care au parcat-o pe A3 București-Ploiești, și apoi au venit pe jos, pe câmp până în zona acestor vile din Voluntari. Au intrat într-una dintre ele, de la marginea cartierului, care pare mai vulnerabilă la furturi. Din câmp se poate escalada ușor gardul din lemn, iar camerele de supraveghere din interiorul complexului nu acoperă și zona aceasta. De aceea nu există nicio imagine cu hoții,
  • Dan Antonescu, expert criminalist: Ei au venit să fure nişte valori dintr-un seif. Dacă cel sau cea care a dat pontul știa și combinația seifului, atunci hoții nu ar fi venit cu un flex. Au venit dotați să-l spargă la locul faptei,

Victima furtului este un fost ofiţer care a lucrat aproape un deceniu la Serviciul Român de Informaţii

A asigurat securitatea pentru preşedintele Statelor Unite şi pentru şeful FBI când au călătorit în România şi a fost în teatrele de luptă din Irak şi Afghanistan. A luat, deja, o suspectă în vizor - ştie cine a dat pontul hoţilor. 

Pe acelaşi subiect
  • Ofițer: Eu tare mă tem că a plecat ceva de la femeia de serviciu. Nu făcea nimic și soţia mea i-a zis n-ai făcut aia, n-ai făcut aia. A început să plângă și a plecat trântind ușa.
  • Dan Antonescu, expert criminalist: Asta înseamnă că pontul a fost dat extrem de clar și de precis. Perioada când lipsesc proprietarii de casă, sistemul de alarmare și locul unde se găsesc valorile. Sunt trei elemente care duc către cineva din locuința.
  • Ofițer: Oricum, greșeala a fost a mea, în sensul în care n-am verificat-o. Am tras-o o dată de limbă despre soț și mi-a dat de înțeles că e fară ocupație. L-am văzut pe ăsta, e mai combinator așa. 

Poliţiştii au mărit aria de căutare. Verifică imaginile de pe camerele de supraveghere montate la intrările pe autostradă, la intersecţiile din apropiere şi pe cele din cartier.

În seara spargerii criminaliştii au găsit tocul armei în apropierea casei, pe câmp

  • Dan Saltelechi, Europol: Cel mai probabil, aceștia vor încerca să scape de armament pentru că se gândesc că sunt în pericol și pot fi descoperiți. La acest moment, colegii noștri sunt implicați în activități de căutare și de verificare a unor imagini de pe sistemele de monitorizare video din zonă.

Găsirea pistolului este prioritatea zero a poliţiştilor - se tem să nu fie folosit în altă infracţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Bănuiala ofițerului SRI din Voluntari căruia i s-a furat pistolul din seif: "Greșeala a fost a mea"