Antena Meniu Search
x

Video Prima ipoteză în cazul accidentului din Dolj. Un copil de 4 ani a murit, frații și mama lui sunt intubați mecanic

Îl aşteptau bunicii cu nerăbdare, dar nu o sa îl mai vadă vreodată. Un copil de patru ani a murit, iar fraţii şi părinţii săi sunt în stare gravă, în urma unui teribil accident petrecut în Dolj. Familia se întorcea din Italia, iar poliţiştii cred că şoferul a adormit la volan, pentru că a condus toată noaptea. Mai aveau doar 60 de kilometri până la destinaţie. Atenţie, urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 16.06.2021, 21:37

Vezi și

Într-o fracţiune de secundă, viaţa unei familii s-a schimbat pentru totdeauna. Şoferul, un cetăţean egiptean, avusese un drum lung. Aproape de ora 9 dimineaţa, se afla alături de soţie şi cei trei copii pe drumul dinspre Craiova spre Drăgăneşti. La 40 de minute de destinaţie, în localitatea Leu, bărbatul a pierdut controlul maşinii. A luat cu viteză mare o curbă periculoasă, a derapat, s-a izbit de un cap de pod şi s-a răsturnat pe şosea. 

Accident în Dolj. Impactul cu capul de pot a fost devastator

Cristina Oprea, reporter Observator: Atât de puternic a fost impactul încât a rupt acest cap de pod şi a scos chiar asflatul de la locul ei. După izbitura puternică maşina a aterizat în acest loc pe plafon,iar între fiare au rămas încarceraţi cei trei copii şi mama lor. 

Băieţelul de patru ani nu a avut nicio şansă. A murit la locul accidentului. Fraţii lui, unul de 10 şi unul de 11 ani, au supravieţuit dar ambii sunt la Terapie Intensivă. La fel şi mama lor. Femeia de 32 de ani a fost operată de urgenţă pe creier. 

Pe acelaşi subiect

Cristiana Geormăneanu, medic: Toţi în stare extrem de gravă, cu politraumatism prin accident rutier. Două victime, femeia de 32 de ani, dar şi unul dintre copii, cel de 10 ani, sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Celălalt copil, cu status general extrem de grav, este la momentul acesta stabil.

Bărbatul de la volan, în stare de șoc după accidentul din Dolj

Când a ajuns la spital, tatăl copiilor era în stare de şoc, dar viaţa nu îi era în pericol

Cristiana Geormăneanu, medic: Bărbatul de 40 ani este conştient, este stabil hemodinamic şi respirator. În acest moment se află în urgenţă, unde se continuă investigaţiile.

Poliţiştii nu exclud varianta ca şoferul să fi adormit la volan. Mai ales, că s-au întors cu toţii astăzi din Italia. Ambii părinţi lucrează acolo, iar acum veneau în vizită la bunicii materni. 

Mihaela Sadoveanu, IPJ Dolj: Urmează să fie dispuse o expertiză medico-legală pentru stabilirea cauzei decesului minorului de patru ani, precum şi o expertiză tehnică pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii accidentului.

Deocamdată nu se ştie dacă băiatul de patru ani era în scaun pentru copii şi nici dacă fraţii lui purtau centură. Două elemente de siguranţă care pot salva vieţi în cazul unui accident. 

Sorin Bădică, instructor Academia Titi Aur: Întâi îţi asiguri copilul în scaun, în centură sau cu înălţător, nu îi lăsăm liberi în maşină. Nu contează distanţa pe care o avem de parcurs. Există riscul să fie proiectat prin parbriz sau la o frânare mai lungă să se lovească de bord şi atunci urmările vor fi grave.

Anchetatorii au deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Prima ipoteză în cazul accidentului din Dolj. Un copil de 4 ani a murit, frații și mama lui sunt intubați mecanic