Antena Meniu Search
x

Video Prima zi cu noul regulament al parcărilor: maşini ridicate, blocate, şi amenzi usturătoare pentru şoferii bucureşteni

Amenzi în cascadă pentru şoferii din Bucureşti care şi-au lăsat maşinile unde i-a tăiat capul sau care nu au plătit locurile publice de parcare! De la prima oră, zeci de echipaje de poliţie au descins în centrul Capitalei. Locuitorii care au fost pe fază şi-au mutat rapid autoturismele, insa alţii s-au trezit cu ele ridicate . Autorităţile spun că eliberarea străzilor şi trotuarelor este o prioritate.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 16.08.2022, 19:27

Vezi și

Zeci de şoferi bucureşteni au fost surprinşi să afle că au fost amendaţi pentru parcare ilegală ori sancţionaţi pentru că nu au achitat taxa de parcare pentru locurile publice. Mai bine de 40 de soferi care şi-au lăsat maşinile aici pe strada Eforie s-au trezit de dimineaţă cu atenţionări in parbriz cum că au parcat ilegal. Poliţiştii au anuntat că vor ridica masinile de aici de pe trotuar insa nu pe toate pentru că nu au capacitatea.

Primăria Capitalei spune că acţiunile de acest tip vor avea loc mult mai des de acum înainte

Acest bărbat îşi lasă de 25 de ani maşina pe trotuarul din faţa blocului. Astăzi a fost notificat de poliţişti că riscă 3 puncte de penalizare şi peste 700 de lei amendă dacă nu o mută. Cei care au refuzat să mute maşina au primit amendă. "Aici va fi de stationare de la 580 la 725 de lei", a declarat Hehal Gabriel Covercă, agent poliţia locală. Ca să nu păţească la fel, cei mai mulţi şoferi parcaţi pe trotuar şi-au mutat maşinile.

Alţi conducători auto s-au trezit cu automobilele ridicate. Pentru recuperarea lor, şoferii trebuie să achite, pe lângă amendă, o altă taxă. "În baza actelor doveditoare de proprietate si plătii contraevaluarii taxei de transport si depozitare", a declarat Dan Răşică, director Poliţia Locală Bucureşti. "Vrem să reuşim să eliberăm centrul oraşului. Vom continua în perioada următoare, stradă cu stradă", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei. Mulţi şoferi s-au plâns însă că nu au unde să lase maşinile şi singura variantă este să parcheze ilegal.

Primăria Capitalei spune că acţiunile de acest tip vor avea loc mult mai des de acum înainte. În plus, pe trotuarele de unde se ridică maşinile, se vor monta şi stâlpi ca să împiedice accesul auto.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Prima zi cu noul regulament al parcărilor: maşini ridicate, blocate, şi amenzi usturătoare pentru şoferii bucureşteni