Antena Meniu Search
x

Video Primăria Bacău, reclamată la CNCD pentru că nu i-a eliberat unei femei nevaccinate un act. Instituţia se apără şi spune că i-a oferit variante

Primăria oraşului Bacău a fost reclamată la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pe motiv că ar fi refuzat să elibereze un act unei femei care nu avea certificat verde. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 11.02.2022, 14:13

Vezi și

Femeia a mers la primărie pentru eliberarea unui act adiţional la un contract de închiriere şi nu ar fi putut obţine documentul, pentru că nu a putut intra în primărie, fără certificat verde. 

Potrivit reprezentanţiilor primăriei din Bacău, femeii i-ar fi fost oferite mai multe variante la momentul în care a ajuns acolo. Una dintre acestea era să meargă să se testeze gratuit la spitalul de Pneumoftiziologie şi dacă ar fi venit cu acest test negativ ar fi putut să intre în incinta instituţiei.

S-a simţit discriminată de primărie pentru că nu avea certificat verde

O altă variantă a fost ca femeia să aducă o persoană care are certificat verde şi care să poată intra pentru a prelua documentele, să i le aducă să semneze şi apoi să le ducă înapoi la ghişeu, iar o a treia soluţie era aceea ca femeia să aştepte până când angajata de la ghişeu îşi termina treaba cu oamenii care se aflau deja la rând la respectivul Birou de Informare a Cetăţenilor. 

Pentru că a refuzat toate cele trei variante spunând că nu există o obligaţie pentru a prezenta un certificat de vaccinare care să fie conform legii, potrivit opiniei sale, femeia a mers şi a făcut o plângere la Combaterea Discriminării şi spune că s-a simţit discriminată pentru că nu a fost să îşi rezolve singură problema.

Spune totodată că a făcut această plângere pentru că ea consideră că cei de la primărie ar fi trebuit să realizeze un ghişeu special unde să poată să îşi rezolve şi ea problemele, cu ieşire spre exterior fără a mai fi nevoie să intre în incintă. Mai spune că nimeni nu vrea să mai treacă prin ce a trecut ea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primăria Bacău, reclamată la CNCD pentru că nu i-a eliberat unei femei nevaccinate un act. Instituţia se apără şi spune că i-a oferit variante