Antena Meniu Search
x

Primăria Braşov va testa, timp de trei zile, cele 50 de sirene antiaeriene. Apel către populaţie: Nu intraţi în panică

Răsună sirenele antiaeriene în tot Braşovul timp de trei zile, însă locuitorii n-ar trebui să intre în panică. Este vorba doar de o verificare de rutină, fără vreo legătură cu situația internațională, spun autoritățile.   

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.09.2023, 08:23

Vezi și

Sunt peste 50 de sirene pentru alarmare antiaeriană, în întreg municipiul Brașov și trebuie ca fiecare instalație să treacă prin această verificare, 22 fiind sirene electronice.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Aşa arată panoul de comandă al unei sirene electronice de mare putere. Are inclusiv un microfon de unde pot fi lansate mesaje vocale către populaţie. Şi aşa arată instalaţia exterioară a sirenei. Un singur astfel de dispozitiv poate fi auzit pe o rază de până la 800 de metri. 

Localnicii sunt surprinși, de fiecare dată când, de pe blocurile înalte, se aud mesajele vocale sau tonurile de alarmă ale sirenelor.

Localnică: Pe de-o parte, e bine, dar pe cealaltă parte parcă intrăm în panică. Parcă ne aşteptăm la ceva rău.

Emil Puşcaşu, director SVSU Braşov: Noi suntem obligaţi prin legislaţia actuală ca aceste sisteme să fie funcţionale în permanenţă şi este doar o verificare de rutină, nu este nimic suplimentar. Doar ne pregătim şi să fim convinşi că peste iarnă nu o să avem probleme să nu mergem la ele. 01.23

Acțiunea de verificare a tuturor sirenelor antiaeriene din Brașov a început ieri și se va încheia mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Primăria Braşov va testa, timp de trei zile, cele 50 de sirene antiaeriene. Apel către populaţie: Nu intraţi în panică