Antena Meniu Search
x

Primăria Capitalei, obligată să-i achite peste 100 de milioane de euro lui Costel Costanda

Verdict final într-un proces răsunător. Primăria Capitalei trebuie să îi plătească aproape 76 de milioane de euro despăgubiri omului de afaceri Costel Costanda, sumă la care ar urma să se adauge şi penalizări semnificative sau dobânzi.

de Redactia Observator

la 05.06.2019, 21:00

Vezi și

Verdict final într-un proces răsunător. Primăria Capitalei trebuie să îi plătească aproape 76 de milioane de euro despăgubiri omului de afaceri Costel Costanda, sumă la care ar urma să se adauge şi penalizări semnificative sau dobânzi. În schimb, acesta va trebui să returneze Satul Francez în starea în care l-a primit. Scandalul este tranşat definitiv de Instanţa Supremă după 10 ani de litigii. 

În 2003, familiei Costanda i-a fost retrocedat Parcul Bordei, dar omul de afaceri nu a fost lăsat să construiască acolo. Pentru a nu plăti despăgubiri, primăria i-a oferit aproape trei hectare de teren în zona de nord a Capitalei, cunoscută sub denumirea de "Sat francez".

Cum nici aici nu a obţinut autorizaţie de constuire, Costanda a dat Municipalitatea în judecată. Acum, Primăria Capitalei caută soluţii pentru a-l putea despăgubi cu suma fabuloasă.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, este de părere că "plătim oalele sparte de alţii. Nu avem aceşti bani. Primăria are mari probleme financiare. Este clar că trebuie să respectăm decizia Înaltei Curţi, dar avocaţii noştri probabil vor intra în discuţii cu avocaţii lui pentru o executare amiabilă conform legii".

Gabriela Firea a mai precizat că "Primăria Capitalei are deja de anul trecut în cont 10 milioane de euro, într-un cont care poate fi executat oricând de către omul de afaceri Costică Costanda".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Primăria Capitalei, obligată să-i achite peste 100 de milioane de euro lui Costel Costanda