Antena Meniu Search
x

Primăria Oradea, vizată de un atac ransomware, care a criptat o parte din date. Unele activități au fost suspendate

Primăria Oradea a fost vizată de un atac de tip „ransomware", care a criptat o parte din date, unele activităţi fiind suspendate temporar, relatează news.ro.

De Redactia Observator la 05.07.2021, 12:21
Primăria Oradea, vizată de un atac „ransomware”, care a criptat o parte din date. Unele activități au fost suspendate
Primăria Oradea - www.oradea.ro

Primăria Oradea a anunțat că, în Sala Ghişeelor de la parterul instituţiei, nu se poate efectua nicio operaţiune, cu excepţia încasărilor de taxe şi impozite. Situaţia a fost creată de un atac de tip „ransomware", care a criptat o parte din date, anunţă Primăria. Instituţia dă asigurări că 100% din date vor fi recuperate din backup, durata restaurării acestora luând însă mai mult timp.

Până la restaurarea completă a acestora, sistemul de management documente CID nu va fi operaţional. În prezent se fac verificări continue pentru rezolvarea rapidă a problemei. Numărul de atacuri cibernetice de tip ransomware ţintit (atacuri care urmăresc răscumpărare, atunci când atacatorii criptează informaţii private şi le blochează accesul unor victime alese, care de cele mai multe ori sunt corporaţii, agenţii guvernamentale şi organizaţii municipale ) a crescut cu 767% din 2019 în 2020, reiese dintr-un raport realizat de compania de securitate cibernetică Kaspersky în rândul utilizatorilor săi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Primăria Oradea, vizată de un atac ransomware, care a criptat o parte din date. Unele activități au fost suspendate

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul