Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Primăria Timişoarei face economie la flori. Panseluţele, considerate prea scumpe: cu ce au fost înlocuite

Timişoara face economii până şi la la flori! A trecut vremea palmierilor, dar şi a panseluţelor. Din motive care ţin de bugetul local, administraţia a plantat în jardiniere plantele autohtone și perene. Suceava şi Iaşi, în schimb, au rezolvat în alt mod problema - cultivă flori în propriile sere de ani buni.

de Iulia Pop

la 08.06.2022 , 20:23

Centrul oraşului Timişoara e plin de culoare. Flori mici, roşii, albe, galbene şi verzi umplu jardinierele care, până anul trecut, erau pline cu petunii şi muşcate. Primăria Timişoara a decis să renunțe la petuniile şi muşcatele care, în anii trecuţi, făceau jardinierele din oraş mult mai aspectuoase. Acum, s-au ales plante anuale și perene, pentru "imbogatirea biodiversității naturale", dar și o reducere a costurilor cu 90%. Problema este ca la temperaturi cu minus... au slabe şanse să reziste.

Natural şi, totodată, ieftin. Asta au dorit edilii, în materie de flori. Fiecare jardinieră costă 32 de lei, cu 90% mai puţin ca până acum. În teorie. Pentru că, în practică, rezistă numai două anotimpuri. Apoi, trebuie plantate altele. Din cauza banilor, oraşul de pe Bega a trecut de la palmierii de 7.000 de euro, care au putut fi admiraţi doar 6 ani, la panseluţe şi muşcate de 30.000 de lei, ca în final să se mulţumească doar cu plante perene care costă 3.000 de lei. Timişorenii nu par deloc încântaţi de noile flori de la ei din oraş. Şi nici nu cred că edilul a făcut mare economie.

Alte oraşe din ţară fac economii de ani buni dar, în alt mod. În Suceava, toate cele peste 300.000 de flori care colorează oraşul sunt crescute în serele primăriei. Şi la Iaşi, florile sunt cultivate tot în serele primăriei ceea ce micşorează costurile cu 30 de procente.

Vezi și
Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Primăria Timişoarei face economie la flori. Panseluţele, considerate prea scumpe: cu ce au fost înlocuite