Antena Meniu Search
x

Video Primarul din Rovinari ar fi clientul grupării Coldea-Dumbravă. 750.000 de euro l-ar fi costat o sentinţă favorabilă

Încă un nume pe lista victimelor grupării Coldea-Dumbravă. Primarul din Rovinari, Robert Filip, ar fi fost client al generalilor SRI- în schimbul a 750.000 de euro i s-ar fi promis rezolvarea problemelor din justiţie. A apucat să plătească 200.000 euro. Edilul este trimis în judecată de Parchetul European pentru fraudă cu fonduri europene.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 17.06.2024 , 19:34

Robert Filip, primar în Rovinari, un oraş cu 10 mii de locuitori, este la al treilea mandat. A trecut pe la mai multe partide, iar averea lui a crescut de la an la an, potrivit documentelor publice. Filip a fost trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri eupene din programul pentru delta Dunării în 2022. Vizaţi erau el, socrul său şi un om de afaceri. În decembrie 2022, Parchetul European îl trimitea pe Filip în judecată pentru o fraudă de 3 milioane de euro. Imediat, în 2023, primarul ar fi apelat la gruparea Coldea-Dumbravă-Trăilă pentru a-şi rezolva problemele din justiţie. 750.000 de euro ar fi fost suma cerută. Ar fi plătit doar o parte, undeva la 200.000, printr-un contract pe care gruparea a cerut ulterior să fie reziliat.

Scandalul generalilor se extinde şi peste graniţă

Banii ar fi fost viraţi pentru studierea dosarului, iar plata ar fi fost făcută din conturile mamei lui Filip. O parte ar fi ajuns la firma lui Coldea prin virament de la generalul SRI Dumitru Dumbravă. "Datele din dosar au ajuns în presă şi până la proba contrarie ce s a scurs din dosar are valoarea de adevăr absolut. O să aflaţi înaintea mea dacă eu voi fi cumva audiat în oricare dosar de la DNA", a declarat Dumitru Dumbravă. După alegerile pe care le-a caştigat lejer, chiar dacă e trimis în judecată pentru corupţie, primarul din Rovinari şi a luat concediu pe o perioadă de 7 zile. Orice încercare de a l găsi pentru a explica modul în care a ajuns la gruparea generalilor sau ce sume a plătit pentru aşa zisa optimizare judiciară a fost în zadar.

Vezi și

Scandalul generalilor se extinde şi peste graniţă. În Albania, fostul premier arestat la domiciliu anunţă de la fereastră că Florian Coldea ar fi fost plătit de guvernul de la Tirana pentru a da consultanţă pe securitate actualului prim ministru. Presa de la Tirana a scos la iveală documente şi sume. Coldea ar fi fost plătit lunar cu 7.000 de euro. "Liderul opoziţiei a făcut public că Rama ( n.r premierul Albaniei) şi Coldea aveau legături şi că erau implicaţi în trafic de droguri. Ei (n.r reprezentanţii Guvernului) spun că au colaborat foarte bine cu Coldea şi că a ajutat mult în instituţiile de securitate din Albania", a declarat Vladimir Karaj, jurnalist albanez.

"E clar că târăşte după el un soi de culpă care merită să fie dezbătută, pe de altă parte, el este un personaj greu de atins. Pentru că florian coldea este depozitarul unor secrete importante, a unor informaţii care ţin nu numai de ambienetul românesc, ci şi de structura nordatlantică", a declarat Doru Bucşu. Florian Coldea, cel mai puternic om din SRI în ultimii 11 ani, este învinuit în România că ar fi cerut bani de la un om de afaceri pentru ca acesta să obţină o sentinţă mai blândă într-un dosar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Primarul din Rovinari ar fi clientul grupării Coldea-Dumbravă. 750.000 de euro l-ar fi costat o sentinţă favorabilă