Antena Meniu Search
x

Video Primarul din Suceava care vrea să fie un exemplu pentru restul ţării. A cumpărat din fondurile proprii o staţie de betoane pentru a-şi asfalta comuna

Premieră în judeţul Suceava. O staţie de betoane şi una de asfalt au fost achiziţionate exclusiv din fondurile proprii ale unei primării. Edilul vrea să asfalteze întreaga comună, iar astfel, prin puterea exemplului, iniţiativa lui să fie molipsitoare şi pentru restul localităţilor din ţară.

de Angela Bertea

la 06.09.2022, 09:15

Vezi și

Cu o economie bine pusă la punct, primăria şi Consiliul Local din Horodnicul de Sus au decis să investească în viitorul localităţii. Asfaltul relizat în cele două staţii achiziţionate va fi folosit pentru modernizarea a 30 de kilometri de drumuri din localitate. Prima lucrare la care se foloseşte staţia de betoane reprezintă modernizarea acestui drum de interes local pe o distanţă de aproape 10 kilometri. Acum se toarnă rigolele de acostament.

Cele doua staţii de betoane şi asfalt plus infrastructura necesară au costat 800.000 de euro

"Lucrez în construcţii din adolescenţă şi îmi place ceea ce fac şi e şi de folos pentru comunitate. Suntem împreună cu muncitorii noştri dragi care pun suflet şi facem lucruri de calitate pentru locuitorii din Horodincul de Sus", a declarat Valentin Petrică Luţă, primar Horodnic de Sus. În 2020, primăria a înfiinţat propria societate pentru a executa lucrările necesare în localitate. Atunci, 22 de oameni şi-au găsit un loc de muncă stabil. Mulţi dintre ei şi cu experienţă în construcţii, întorşi acasă din străinătate.

Cele doua staţii de betoane şi asfalt plus infrastructura necesară au costat 800.000 de euro, sumă pe care autorităţile locale estimează că o vor amortiza în următorii 5 ani şi asta doar din lucrări realizate pe raza comunei Horodnicul de Sus. "În general firmele care participă la lucrările publice nu îşi respectă întocmai angajamentele contractuale şi de multe ori lasă de dorit calitatea. De asta am zis că e bine să avem propriile noastre materiale ca să ştim că ce punem în manoperă este de calitate", a declarat Valentin Petrică Luţă, primar Horodnic de Sus. Iniţiativa Primăria a fost aplaudată din prima clipă de localnici. Planurile Primăriei nu se opresc la graniţele localităţii. După ce vor pune la punct întreaga infrastructură rutieră, serviciile Primăriei vor fi oferite mai departe comunităţilor învecinate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Primarul din Suceava care vrea să fie un exemplu pentru restul ţării. A cumpărat din fondurile proprii o staţie de betoane pentru a-şi asfalta comuna