Antena Meniu Search
x

Video Primele măsuri luate de autorităţi, după ce o anchetă Observator a arătat că pacienţi de la Clinica de Mari Arşi din Timişoara au murit din cauza infecţiilor nosocomiale

Pacienţi infectaţi care nu au fost raportaţi! Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii confirmă o anchetă Observator la Clinica de Mari Arși din Timişoara şi a luat primele măsuri. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 07.05.2021, 20:54

Vezi și
  • Cel puţin opt pacienţi internaţi la Clinica de Mari Arşi din Timişoara ar fi murit din cauza infecţiilor nosocomiale.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, prezentă la Timișoara, a declarat că au fost date amenzi atât Serviciului de prevenire a infecţiilor asociate actului medical din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara, cât și asistentelor care aveau în atribuţii aplicarea acestor prevederi.

Nu s-a vorbit de cuantumul acestor amenzi sau de alte nereguli constatate de Corpul de Control, până acum - poate şi pentru că în acest moment raportul este în curs de elaborare, după cum ne-a transmis și Ministerul Sănătății.

Aceste verificări au fost dispuse în timpul mandatului fostului ministru, Vlad Voiculescu, după scandalul celor opt morţi de la Casa Austria, şi efectuate în perioada 12–17 aprilie, după ancheta Observator de la Clinica de Mari Arşi din Timişoara, anchetă în care am arătat că opt dintre pacienţii care au murit acolo în primele trei luni ale anului au contactat bacterii periculoase din spital, care au dus la șoc septic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Primele măsuri luate de autorităţi, după ce o anchetă Observator a arătat că pacienţi de la Clinica de Mari Arşi din Timişoara au murit din cauza infecţiilor nosocomiale