Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Primele troleibuze noi din ultimii aproape 20 de ani au ajuns la Bucureşti. Vehiculele vor putea circula până la 20 km fără să fie conectate la reţea

Primele troleibuze noi, cumpărate în ultimii aproape 20 de ani, au ajuns astăzi la Bucureşti şi vor intra pe traseu la sfârşitul lunii. Transportul în comun din Capitală este încă departe să fie o alternativă la maşina personală. Bucureştenii sunt în pericol cât pe traseu sunt tramvaie vechi de 50 de ani, iar flota de troleibuze este depăşită. 

de Redactia Observator

la 18.01.2024 , 20:22

Nouă troleibuze au parcat astăzi la depoul Bujoreni. Toate cele 100 din contract ar urma să fie livrate până în aprilie. 

Andreea Milea, reporter Observator: Noile troleibuze au o lungime de 12 metri şi o autonomie independenţa de reţea. Asta înseamnă că odată decuplate de la firele electrice mai pot circula încă 20 de km. Fiecare mijloc de transport are o capacitate de 90 de locuri, dintre care 27 pe scaune şi la fel ca autobuzele electrice au dotări suplimentare: wifi, sistem de numărare a călătorilor şi prize pentru încarcarea telefoanelor. 

Troleibuzele au 20 de kilometri autonomie

Vezi și

Fiecare vehicul este dotat cu sistem de monitorizare care poate trimite producătorului, la distanţă, informaţii despre problemele tehnice, astfel încât să fie depistate şi remediate rapid. Mijloacele de transport vor înlocui, în primă fază, autobuzele vechi de pe unele linii şi troleibuzele uzate. Troleibuzele au 20 de kilometri autonomie, în care pot merge fără reţea de alimentare. Cu ajutorul acestei autonomii, ar putea fi modificate trasee, la cererea călătorilor.  

Pe acelaşi subiect

Ovidiu Borcea, reprezentatul producătorului: Ar putea să unească estul cu vestul, sudul cu nordul. Dacă se doreşte continuarea traseului într-o portiune în care nu exista reţea electrică, poate să meargă pe autonomie.

Cât a costat investiţia

Chiar dacă regia de transport s-a înnoit în ultimul timp cu 100 de autobuze electrice şi 70 de tramvaie noi, jumătate din flotă.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Deficitul cel mai mare, tocmai pentru că sunt scumpe, este la tramvaie. Noi avem tramvaie mai vechi, care au 50 de ani, 45 de ani. Noi trebuie să schimbăm flota de tramvaie. Un tramvai costă între 2-3 milioane de euro. Noi avem 100, ne mai trebuie 250. Deci undeva la 800 milioane de euro. 

Cele 100 de troleibuze sunt fabricate în Polonia şi costă 300 de milioane de lei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Primele troleibuze noi din ultimii aproape 20 de ani au ajuns la Bucureşti. Vehiculele vor putea circula până la 20 km fără să fie conectate la reţea