Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Primii copii vaccinaţi în România. 6 minori imunizați în primele ore la un centru din Capitală, nicio reacție adversă

Veşti proaste în ceea ce priveşte infectările cu COVID-19 din ţara noastră. Peste 34.000 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

de Andreea Petrescu

la 26.01.2022 , 12:59

Sunt cele mai multe, de la debutul pandemiei şi aproape un număr dublu faţă de ziua precedentă. Între timp, a început imunizarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Peste 100.000 de doze de vaccin pediatric sunt disponibile pentru această etapă de vaccinare. 

Minorii trebuie să se prezinte la centre sau la cabinetele medicilor însoţiţi de un părinte sau de reprezentantul legal, care, atenţie, vor primi o zi liberă plătită de la angajator. 

Pe platforma naţională sunt peste 3500 de astfel de programări în toată ţara. Părinţii trebuie să ştie că pot veni cu copiii la un centru de vaccinare chiar dacă nu au făcut programare. Trebuie să aducă cu certificatul de naştere al copilului şi să completeze o declaraţie pe proprie răspundere. 

Vezi și

La un centru de vaccinare din Drumul Taberei până miercuri la prânz s-au vaccinat 6 copii, 60 sunt programaţi pe întreaga zi şi 500 până la finalul lunii. Dintre cele 220 de centre din ţară, unele au organizat spaţii speciale pentru copii, cu animatori sau personaje din desene animate, pentru ca cele 15 minute pe care un copil trebuie să le petreacă acolo la vaccinare să fie într-un spaţiu adecvat.

Pe acelaşi subiect

Dintre copiii vaccinaţi aici în aceată dimineată niciunul nu a avut reacţii adverse. Peste 34.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, fiind cel mai grav bilanţ de la începutul pandemiei. Au fost 94 de decese raportate, aproape dublu faţă de ziua precedentă. Incidenţa cazurilor în Bucureşti a crescut la 11,71.

La sfârşitul săptămânii trecute erau 13.000 de copii infectaţi cu Sars-Cov-2 în toate şcolile din ţară, potrivit Ministerului Educaţiei. 

13.541 de elevi cu Covid în ţară

Ministerul Educației a raportat peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și peste 2.800 de clase care au trecut în online. La nivelul zilei de vineri, 21  ianurie în unitățile de învățământ preuniversitar erau înregistrate, conform raportărilor inspectoratelor școlare: 13541 cazuri pozitive la elevi/preșcolari, 4252 cazuri pozitive la personal. 2882 clase au activitatea fizică suspendată şi 46 unități au activitatea fizică suspendată.

Andreea Petrescu Like

A început ca o joacă în urmă cu aproape 20 de ani și s-a transformat repede în meserie. Undeva pe parcurs a devenit pasiune și chiar o boală pe care nu vreau să o vindec. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Primii copii vaccinaţi în România. 6 minori imunizați în primele ore la un centru din Capitală, nicio reacție adversă