Antena Meniu Search
x

Video Părinţii nu se înghesuie să-şi programeze copiii la vaccinare. Angajatorii le oferă chiar o zi liberă pentru a merge cu cei mici la imunizare

Copiii cu vârste între 5 şi 18 ani vor putea fi însoţiţi de părinţi la vaccinare, iar aceştia vor primi o zi liberă plătită de la angajator.

de Adrian Obreja

la 02.05.2022, 09:56

Vezi și

Foarte important de menţionat este faptul că un singur părinte va primi ziua liberă de la angajator. Este vorba de părintele care însoţeşte copilul la imunizare, iar ziua liberă trebuie să coincidă cu ziua imunizării. Ieri, marţi 25 ianuarie, au ajuns în România cele 114.000 de doze de vaccin destinate copiilor. Dozele au sosit pe aeroporturile din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara şi au fost distribuite în această noapte către cele 220 de centre de vaccinare de la nivel de naţional.

Rămâne de văzut cum se va desfăşura această campanie de vaccinare, având în vedere că un flacon trebuie desfăcut atunc când sunt prezenţi minimum 10 copii în centrul de vaccinare. Asta în condiţiile în care, spre exemplu, la Galaţi, nu figurează nicio programare pe platforma de vaccinare. Iar la Cluj, cele mai multe programări sunt la un centru de vaccinare unde şi-au anunţat prezenţa 8 copii. La nivel naţional, sunt 3.400 de programări făcute de părinţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Părinţii nu se înghesuie să-şi programeze copiii la vaccinare. Angajatorii le oferă chiar o zi liberă pentru a merge cu cei mici la imunizare