Antena Meniu Search
x

Video Primul aeroport din România care va fi dotat cu sistemul de recunoaştere facială. Oamenii vor fi identificaţi chiar dacă poartă barbă sau mască de protecţie

În premieră, un aeroport din România va fi dotat cu un sistem de recunoaştere facială. Acel sistem care foloseşte inteligenţa artificală pentru recunoaşterea pasagerilor, inclusiv a celor ''deghizaţi''.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 26.01.2023, 13:09

Vezi și

Pe lângă cele 60 de camere de supraveghere existente deja, vor fi montate încă 300 de bucăţi, dar acestea vor fi de ultimă generaţie.

Premieră în  România: Recunoaştere facială în aeroport

Mai exact vor folosi un sistem integrat, bazat pe inteligenţa artificială şi prin folosirea unor algoritmi vor reuşi să clasifice obiectele şi să identifice persoane. Tehnologia folosită este atât de avansată încât detectarea facială se va face în timp real şi cu acurateţe sporită, fără şanse de erori. 

În plus vor fi identificate persoanele chiar dacă au ochelari de soare, barbă, şapcă sau chiar mască de protecţie. Tot proiectul are o valoare de 7 milioane de euro, dar banii provin de la Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Primul aeroport din România care va fi dotat cu sistemul de recunoaştere facială. Oamenii vor fi identificaţi chiar dacă poartă barbă sau mască de protecţie