Antena Meniu Search
x

Primul Crăciun fără Regele Mihai. Dubaşii din Săvârşin nu au mai cântat colinde

La Săvârşin, Crăciunul nu va mai fi niciodată la fel. Sunt primele sărbători când Regele Mihai nu mai iese în întâmpinarea dubaşilor.

Vezi și

La Săvârşin, Crăciunul nu va mai fi niciodată la fel. Sunt primele sărbători când Regele Mihai nu mai iese în întâmpinarea dubaşilor. Cu lacrimi în ochi, tinerii satului au ţinut un moment de reculegere, în prezenţa celor cinci fiice ale Majestăţii Sale.

Îndoliate, cele cinci fiice ale Regelui Mihai s-au reunit la Săvârşin. Ca în fiecare an, în ajun, au ieşit la poarta castelului în întâmpinarea dubaşilor. 

Feciorii satului au înlocuit instrumentul muzical cu lumânări şi candele. Iar în loc de colinde, au cântat Hristos a înviat şi s-au recules în memoria Regelui. 

Dubaşii şi-au amintit de Crăciunul din 2013, când l-au văzut ultima oară pe Rege. A împărţit daruri şi a strâns mâinile tuturor.  

De la Castelul Săvârşin, Majestatea Sa Margareta a transmis şi mesajul de sărbători către români. Vorbeşte cu emoţie despre "milioanele de oameni cărora li s-a îndoliat sufletul la dispariţia Regelui". Totodată, anunţă că în lunile următoare, în consonanţă cu autorităţile Statului, va face cunoscută o sumă de paşi pentru a continua munca Regelui Mihai I. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Primul Crăciun fără Regele Mihai. Dubaşii din Săvârşin nu au mai cântat colinde