Antena Meniu Search
x

Galerie foto Primul tren electric produs de Alstom pentru România a ajuns în ţară. Va circula pe ruta Bucureşti - Constanţa

Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 40 de aniprodus de Alstom în Polonia, a ajuns sâmbătă seară la Curtici, fiind aşteptat în 5 decembrie la Bucureşti. Trenul va circula pe ruta Bucureşti - Constanţa. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 03.12.2023, 12:17

Primul tren produs de către Alstom pentru a fi livrat României, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), în cadrul contractului privind achiziţia a 37 de rame electrice pentru servicii de transport feroviar de călători de mediu şi lung parcurs a trecut testele şi inspecţia finală de fabrică şi a fost expediat în 29 noiembrie către Bucureşti.

Sâmbătă seară a ajuns la Curtici. "La Bucureşti este programat să ajungă pe 5 decembrie 2023 şi să înceapă pregătirile din partea furnizorului în vederea livrării oficiale către ARF", a transmis instituţia. Rama urmează să ajungă la Bucureşti, pe ruta Arad – Sighişoara – Braşov – Ploieşti Vest.

Trenul va efectua o serie de teste dinamice. Va intra în circulaţie pe linia Bucureşti - Constanţa 

În prima etapă, după testele statice, trenul va efectua o serie de teste dinamice, pe Inelul de la Făurei al AFER şi pe reţeaua feroviară publică.

După finalizarea tuturor acestor etape şi atingerea momentului în care ARF poate prelua trenul, inclusiv pentru circulaţia cu călători în siguranţă, trenul va fi pus în circulaţie de către CFR Călători, câştigătorul licitaţiei pentru primul contract de servicii publice de transport feroviar de călători atribuit competitiv. Conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu, după efectuarea testelor statice şi dinamice, care vor avea loc la Făurei, trenul electric va intra în circulaţie, cu călători, pe linia feroviară CFR Bucureşti - Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Evenimente » Primul tren electric produs de Alstom pentru România a ajuns în ţară. Va circula pe ruta Bucureşti - Constanţa