Antena Meniu Search
x

Video Principesa Margareta, sprijin pentru refugiaţii ucraineni. Majestatea Sa a vizitat vama Isaccea

Preşedintele Crucii Roşii Române, Majestatea Sa, Margareta a fost timp de două zile  într-o vizită în judeţul Tulcea. S-a întâlnit cu membri comunităţii ucrainene din Tulcea, dar și cu voluntarii Crucii Roșii. În urmă cu o săptămână, custodele coroanei a vizitat tabăra mobilă pentru refugiaţi din Siret. 

De Redactia Observator la 17.03.2022, 14:56
Vezi și

Andreea Filip, reporter Observator: Majestatea Sa, Margareta a venit în această dimineaţă la punctul de trecere a frontierei Isaccea şi a vizitat cortul Crucii Roşii, a stat de vorbă cu voluntarii şi i-a asigurat pe ucraineni că vor primi în continuare sprojinul de care vor avea nevoie. De asemenea, Custodele Coroanei era foare impresionată de faptul că românii sunt foarte prietenoşi, de faptul că sunt aici şi unii dintre ei oferă din puţinul lor. De asemenea, şeful ISU Tulcea a însoţit Familia Regală, le-a arătat Majestăţii Sale şi Principelui Radu care sunt corturile amplasate aici, ăunctul de comandă şi le-a povestit despre eforturile pe car militarii tulceni le fac zi şi noapte pentru ucrainenii să se simtă în siguranţă aici. Directul Crucii Roşii în România a declarat că la Tulcea ar trebui să existe un coridor verde aşa cum există în Siret-Cernăuţi. Pe aici au trecut de la începutul războiului 36.000 de ucraineni. Potrivit datelor de la Grada de Coastă numai ieri au trecut 1.600 de ucraineni. Mulţi vin cu bacul, dar există  şi o navă sub pavilion ucrainean cu care vin refuguaţii. 

Majestatea Sa, Principesa Margareta a vizitat săptămâna trecută şi tabăra mobilă din Siret, acolo unde se adăpostesc foarte multe familii din Ucraina. Vama Siret este cea mai aglomerată frontieră pentru ucraineni, la mai bine de trei săptămâni de la război. Drama celor care fug din calea războiului și care intră în România prin vama de la Siret a impresionat și mobilizat voluntari și Ong-uri din lumea întreagă, din Turcia, America, Portugalia sau Israel. Fiecare ajuta cum poate. Cu asistenţă medicală, o masă caldă sau produse necesare celor veniți de pe drum. 

Luptele de pe teritoriul Ucrainei continuă joi, după mai bine de trei săptămâni de când armata lui Putin a declanşat invazia ţării. Un atac brutal a fost lansat asupra teatrului din Mariupol, cel mai mare adăpost pentru civili din centrul orașului, care a fost bombardat de aviaţia rusă. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere ca lumea să recunoască oficial faptul că “Rusia a devenit un stat terorist”, iar omologul său de la Moscova i-a numit "trădători de ţară" pe cetăţenii ruşi care susţin Occidentul şi se opun războiului. În paralel, războiul declaraţiilor între Statele Unite şi Rusia se intensifică după ce Joe Biden a spus despre Vladimir Putin că e un "criminal de război". Kremlinul a descris afirmaţia preşedintelui SUA drept una "de neiertat".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Principesa Margareta, sprijin pentru refugiaţii ucraineni. Majestatea Sa a vizitat vama Isaccea