Antena Meniu Search
x

Video Problema uriaşă a autorităţilor după ce "au curăţat" azilele groazei: Unde vor fi cazaţi bătrânii scoşi din căminele cu probleme

Azilele groazei. Deşi a trecut o săptămână de la primele descinderi în azilele din Iflov, încă nu avem o reacţie de la Ministrul Muncii, Marius Budăi, cel în subordinea căruia sunt mai multe instituţii care ar fi trebuit să controleze aceste centre. Însă, potrivit unor surse din Ministerul de Interne, şeful IPJ Ilfov, Cristian Perșinaru, şi-ar fi dat demisia aseară.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 12.07.2023, 14:46

Vezi și

Nu avem deocamdată nicio reacţie de la Ministerul Muncii, avem doar promisiunea că în cursul zilei de astăzi vom primi răspunsuri la mai multe întrebări. Vorbim despre situaţii particulare în multe cazuri. Zilnic, sunt de zeci de persoane relocate din azilele unde erau cazate, iar problema locurilor în căminele de stat, dar şi în cele particulare, rămâne una care îi doare pe aparţinători, precum şi pe bolnavi.

Şeful IPJ Ilfov, precum şi prim-adjunctul său, şi-au dat demisiile

Am discutat, spre exemplu, cu aparţinătorii bolnavilor care au fost evacuaţi aseară din căminul din Sectorul 6, iar o doamnă ne-a spus că a trebuit să se descurce singură să caute un alt cămin pentru că situaţia particulară a mamei dumneaei este una deosebită: femeia nu are domiciliul de pe buletin în Bucureşti şi nu poate fi cazată într-un azil de stat. Astfel, a trebuit căutat un azil privat, acolo unde preţurile sunt mult mai mari decât perioada anterioară.

Rămâne această problema a locurilor, pentru că nu ştim în momentul de faţă dacă autorităţile au centralizat locurile disponibile în astfel de centre de stat unde pot fi duşi bătrânii din centrele care se închid. După două zile de controale, timp în care au fost verificate 1.000 de astfel de centre, au fost 11 centre închise, iar în cazul a 25 dintre ele s-a stabilit că activitatea trebuie suspendată temporar.

Pe de altă parte, dacă vorbim despre demisii, şeful IPJ Ilfov, precum şi prim-adjunctul său, şi-au dat demisiile, iar Corpul de Control al MAI şi al IGRP aşteaptă şi demisia celui de-al doilea adjunct din cadrul Poliţiei Ilfov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Problema uriaşă a autorităţilor după ce "au curăţat" azilele groazei: Unde vor fi cazaţi bătrânii scoşi din căminele cu probleme