Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Probleme majore găsite de ANPC la hainele din magazine, în întreaga ţară: "Am constatat abateri grave"

Haine fără etichetă, reduceri false și chiar produse considerate periculoase la nivel european - acestea sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în magazinele de îmbrăcăminte din România.

de Redactia Observator

la 15.10.2024 , 15:21

În perioada 26 august - 13 septembrie 2024, inspectorii ANPC au controlat 1.130 de magazine din toată țara, verificând peste jumătate de milion de produse textile.

Probleme la 60% dintre produse

Rezultatele sunt îngrijorătoare: aproximativ 60% dintre produsele examinate prezentau probleme de etichetare. "Am constatat abateri grave în ceea ce privește etichetarea și calitatea produselor textile. Acțiunile noastre ferme nu au doar scopul de a sancționa, ci și de a asigura un nivel ridicat de siguranță și corectitudine în piață, astfel încât fiecare consumator să poată face achiziții informate, fără riscuri", spune Sebastian Hotca, președintele interimar al ANPC.

Articolul continuă după reclamă

Printre cele mai frecvente nereguli descoperite se numără lipsa informațiilor despre compoziția materialelor, etichete nelizibile sau în limbi străine, neconcordanțe între reducerile afișate și prețurile reale, vânzarea de produse notificate ca periculoase în sistemul european de alertă RAPEX.

Ca urmare a acestor controale, ANPC a dat 947 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 3,4 milioane de lei, 329 de avertismente, a oprit temporar de la vânzare produse cu probleme de etichetare și a retras definitiv de pe piață produseler periculoase, în valoare de circa 2.700 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » Probleme majore găsite de ANPC la hainele din magazine, în întreaga ţară: "Am constatat abateri grave"