Antena Meniu Search
x

Ziua de 24 iunie are o dublă semnificaţie pentru ortodocși. Mii de pelerini, din toate colțurile țării, s-au adunat la Suceava

Mii de credincioşi s-au adunat, aseară, în curtea Mănăstirii din Suceava, în ajun de Sfântul Ioan cel Nou. După tradiţie s-au instalat în corturi, dar au participat şi la slujba de priveghere oficiată de preoţi şi diaconi. Li s-au alăturat credincioşi veniţi din toate colţurile ţării care s-au rugat alături de ei la racla Sfântă. Iar în Piatra Neamţ, creştinii au participat la procesiunea dedicată unui alt sfânt, Sfântului Gheorghe Pelerinul, ocrotitorul oraşului.

de Redactia Observator

la 24.06.2022, 08:38

Vezi și

Ajunul Sfântului Ioan cel Nou a strâns mii de pelerini sosiţi din toate colţurile ţării. Credincioşi, măicuţe sau ierarhi, cu toţii au venit să se roage la racla Sfântă, în aşteptarea sărbătorii de astăzi. 

Femeie: Când este ziua cuiva este bine să vii exact atunci. Că degeaba îi aduci daruri în restul anului, dacă nu vii de ziua lui. 

Credincioşii au aşteptat lăsatul serii, pentru a putea participa la slujba de priveghere. Pentru creştinii ortodocşi, ziua de 24 iunie are o dublă semnificaţie. 

Alexandru Flavian Sava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: Este sărbăoarea închinată nașterii Sf. Ioan Botezătorul, de unde vine şi denumirea de Sânziene. Se suprapune şi cu sărbătoarea aducerii moaştelor Sf. Ioan cel Nou.

Slujba a fost ţinută de preoţi şi diaconi în curtea mănăstirii, pe o scenă improvizată. Oamenii s-au rugat cu ardoare. 

Femeie: Avem o mare mulţumire că familia este liniştită, şi ne aflăm şi noi la vârsta de 80 de ani, mă aflu foarte bine, mulţumesc la cel de sus. 

Femeie: Pentru ajutor şi pentru linişte sufleteaască şi sănătate în primul rând.

Femeie: De câte ori venim, de atâtea ori se îndeplinesc dorinţele care ni le punem.

Sărbătoare mare a fost şi în Piatra Neamț, unde mii de credincioşi au participat la procesiunea sfântului Gheorghe Pelerinul, ocrotitorul oraşului. 

Astăzi, în bisericile din întreaga ţară, creştinii participă la slujba dedicată Sfântului Ioan cel Nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Ziua de 24 iunie are o dublă semnificaţie pentru ortodocși. Mii de pelerini, din toate colțurile țării, s-au adunat la Suceava