Antena Meniu Search
x

Fostul procuror Mircea Negulescu, acuzat că ar fi fabricat dosare, plângeri şi ar fi pus presiune pe martori

I s-a spus "distrugătorul de destine" sau Portocală. Fostul procuror al DNA Ploiești, Mircea Negulescu, a ajuns azi dimineaţă la Înalta Curte cu propunere de arestare preventivă. În urmă cu puţin timp, însă, a plecat, liber. I-a expirat ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. Portocală este acuzat că, în ultimii patru ani, ar fi fabricat dosare, plângeri şi ar fi pus presiune pe martori să declare neadevăruri. Dosarul care i-a venit de hac a implicat nume grele: Victor Ponta, omul de afaceri Sebastian Ghiţă şi fostul premier britanic Tony Blair. 

de Redactia Observator

la 16.07.2020, 22:35

Vezi și
  • Mircea Negulescu l-ar fi acuzat pe Victor Ponta că ar fi primit 220.000 de euro de la Sebastian Ghiță.

El este procurorul Mircea Negulescu. Sau, mai bine zis, fostul procuror Portocală. 

Acuzaţiile sunt parcă desprinse dintr-un film cu gangsteri: cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor martorilor şi constituirea unui grup infracțional organizat. 

Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef DNA (16 februarie 2017): Domnul Negulescu şi-a cerut încetarea activităţii la DNA din cursul zilei de ieri. Este o cercetare disciplinară pe rolul Secţiei Disciplinare. Laud activitatea DNA Ploieşti, am lăudat-o şi o să o laud atâta timp cât colegii de-acolo şi-au făcut treaba.

Mircea Negulescu este acuzat că, în ultimii patru ani, ar fi fabricat dosare, plângeri şi martori. 

"În calitate de procuror de caz la DNA – Ploiești ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, deși cunoșteau că acestea sunt nevinovate", se arată în mesajul transmis de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Complici i-au fost colegii şi poliţişti de Poliţie Judiciară. Neregulile de la DNA Ploieşti porneau, însă, chiar de la vârf, de la fostul procuror-şef. 

Lucian Onea, fost şef DNA Ploieşti (22 mai 2018): Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secret. Eu cred că este suficient şi vă mulţumesc. Nu mi-e teamă, nu mă simt vinovat de nimic. 

Dosarul care i-a venit de hac procurorului Portocală a fost unul cu miză imensă şi "peşti mari". În el apăreau nume grele, cum ar fi politicianul Victor Ponta, omul de afaceri Sebastian Ghiţă şi fostul premier britanic, Tony Blair. 

Mai exact, DNA Ploieşti a susţinut faptul că Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza în 2012 o vizită a fostului premier britanic Tony Blair în România. 

În schimbul "foloaselor necuvenite", politicianul i-ar fi permis lui Ghiță să candideze din partea Partidului Social Democrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Fostul procuror Mircea Negulescu, acuzat că ar fi fabricat dosare, plângeri şi ar fi pus presiune pe martori