Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Profesoara care a furat 7.000 de euro, banii de tabără a elevilor, nu poate fi cercetată disciplinar. Motivaţia Inspectoratului Şcolar

O profesoară de religie din Constanţa este acuzată că a dispărut cu banii elevilor de tabără. A adunat 35.000 de lei ca apoi să anuleze excursia promisă, pe motiv că pensiunea unde urmau să fie cazaţi a fost închisă. Profesoara este în concediu de când a început şcoala, iar părinţii n-au mai primit înapoi niciun ban. Motiv pentru care cei de la Inspectoratul Şcolar îi sfătuiesc să-şi ceară drepturile în instanţă. 

de Redactia Observator

la 18.10.2024 , 13:47

Tabăra era programată pentru vara viitoare, la Cazanele Dunării. Profesoara de religie vorbea cu părinţii pe WhastApp, unde le cerea banii, fără ca directoarea şcolii să aibă habar. Aşa au ajuns 20 de copii din mai multe clase să plătească aproape 1.800 de lei fiecare. După ce a strâns 35.000 de lei, echivalentul a 7.000 de euro, profesoara de religie şi-a luat concediu medical. Cu bani cu tot.

"A încercat să organizeze o tabără fără a înştiinţa conducerea unităţii, nu a respectat metodologia de organizare a taberelor, nu a întocmit niciun document necesar. Unitatea şcolară a aflat în septembrie de la părinţii nemultumiţi faptul că tabăra a fost anulată pentru că s-ar fi înregistrat cazuri de enterocolită", explică Georgiana Romanov, director adjunct al şcolii.

Ce spun părinţii despre gestul profesoarei de religie

Vezi și

Părinţii spun că au mers pe încredere, mai ales că nu era prima oară când profesoarea de religie organiza o tabără. Acum îşi cer banii înapoi. "E un gest foarte urât din partea ei, ar trebui să fie un exemplu pentru copii. Şi oamenii poate că au rupt din banii lor ca să-i trimită copilului să-i facă o plăcere şi poftim surpriză", "Am înţeles că nu e prima oară când s-a folosit de anumite sume strânse de la elevi în scopuri proprii", ne-au spus o parte dintre părinţi.

"Până în acest an şcolar nu s-a mai întâmplat să primim reclamaţii de la părinţi vizavi de comportamentul doamnei profesor care e titular de 20 ani la noi în şcoală. Testarea psiholgică evaluează starea profesoarei din ziua respectivă. A trecut o perioadă de timp, nu ştim dacă a intervenit ceva în viaţa personală a dnei profesor care s-o fi făcut să reacţioneze în acest fel", declară Elena Stambuli, consilier școlar.

Acum, dascălul este în concediu fără plată şi nu răspunde la telefon. Timp în care nu poate fi cercetată disciplinar, spun cei de la Inspectoratul Şcolar. Acum, părinţilor nu le rămâne decât să aştepte să vadă dacă profesoara de religie va fi trasă la răspundere şi dacă îşi vor putea recupera banii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Profesoara care a furat 7.000 de euro, banii de tabără a elevilor, nu poate fi cercetată disciplinar. Motivaţia Inspectoratului Şcolar