Antena Meniu Search
x

Video Profesoara umilită în clasă, până la lacrimi, de elevi de 13 ani. Ministrul Educaţiei reacţionează după apariţia imaginilor revoltătoare

Caz şocant într-o şcoală din Judeţul Prahova. Mai mulţi elevi au filmat în sala de clasă cum o batjocoreau pe profesoara de engleză, în timp ce preda la oră. Copiii, în vârstă de doar 13 ani, au făcut diverse gesturi obscene la adresa cadrului didactic şi i-au vorbit urât. Profesoara nu a avut nicio reacţie şi niciun elev nu a intervenit pentru a-i lua apărarea. Imaginile au ajuns pe mâna poliţiştilor, care au deschis un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri.

de Redactia Observator

la 08.04.2023, 08:06

Vezi și

Scenele groteşti au loc la o şcoală dintr-un sat din apropiere de Câmpina. Profesoara nu mai poate ţine clasa sub control. Elevii par în pauză. Se plimbă nonşalanţi prin încăpere. Apoi depăşesc toate limitele impuse de educaţie, bun-simţ şi de regulamentul şcolar. "Prinde-o acolo, aşa, că stă bine. Ia, uite-o cum face!", spune unul dintre elevi.

Umilinţa îndurată de profesoară, în clasă

Niciun elev nu a simţit nevoia să intervină şi să oprească actele pline de cruzime ale colegilor. Batjocura continuă până când profesoarei îi dau lacrimile. "Bagă-i degetu-n ureche, mă!", insistă unul dintre elevii din imagini.

Filmările au ajuns la conducerea şcolii şi la poliţie. Oamenii legii au deschis o investigaţie pentru ultraj contra bunelor moravuri. "Este o anchetă în derulare. Îşi urmează cursul. Iar în momentul în care avem detalii, vă stăm la dispoziţie cu alte informaţii", a declarat directoarea şcolii.

Pe acelaşi subiect

Primele măsuri împotriva elevilor din imagini

"Elevilor li s-a scăzut nota la purtare cu şase puncte. I s-a scăzut nota la purtare elevului care filmează. Ceilalţi elevi care au asistat, dar nu au luat nicio atitudine, au primit observaţie individuală", spune Ilona Rizea, de la Inspectoratul Şcolar Prahova.

Reacţia Ministerului Educaţiei

O reacţie a venit şi din partea ministrului Educaţiei, Ligia Deca: "Știu că incidentele din ultima vreme au făcut ca fiecare cadru didactic să simtă nevoia de certitudini privind siguranța în școli. Vreau să vă asigur că voi face tot ceea ce ține de mine să prevenim aceste fapte și am demarat deja o serie de consultări pentru a găsi cele mai bune soluții în acest sens. Siguranța fiecărei persoane din unitățile de învățământ este prioritară pentru Ministerul Educației."

Psihiatru: "Este un fel de viol ritual"

Psihiatrul Gabriel Diaconu pune diagnosticul de dublu eşec: al familiilor şi al şcolii. Elevii au clar nevoie de consiliere psihologică şi comportamentală. Inclusiv profesoara. "Până la un punct pare că admite, acceptă, participă. E într-o stare de anxietate şi panică teribilă. Este un fel de viol ritual. Vor să o pedepsească şi umilească. Este eşecul unui mecanism de educaţie în forma cea mai pură", este de părere Gabriel Diaconu, psihiatru.

Profesoara umilită de elevi predă de cel puţin 16 ani, are cel mai înalt grad didactic, iar la ultima evaluare psihologică a fost declarată aptă să predea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Profesoara umilită în clasă, până la lacrimi, de elevi de 13 ani. Ministrul Educaţiei reacţionează după apariţia imaginilor revoltătoare