Antena Meniu Search
x

Profesor de actorie din Capitală, acuzat că şi-a convins elevii să-şi facă poze indecente: 'Nu vreau să ştie nimeni, doar noi doi'

Un profesor de actorie din Capitală este acuzat că ar fi corupt sexual mai mulţi copii de şcoală primară. Sub pretextul unor exerciţii, spun procurorii, individul de 30 de ani i-ar fi determinat pe elevi să se fototografieze în ipostaze obscene.

Vezi și

Un profesor de actorie din Capitală este acuzat că ar fi corupt sexual mai mulţi copii de şcoală primară. Sub pretextul unor exerciţii, spun procurorii, individul de 30 de ani i-ar fi determinat pe elevi să se fototografieze în ipostaze obscene. Chiar într-o şcoală din sectorul 6.

Zeci de copii, elevi la mai multe şcoli din Capitală, ar fi fost înscrişi la cursurile de actorie ale profesorului de 30 de ani. Bărbatul ar fi fost angajat şi plătit chiar de Asociaţia Părinţilor. Întâlnirile cu copiii aveau loc doar seara, după ora 17, în incinta unităţii de învăţământ din cartierul Militari.

Profesorul închiriase o sală in care le preda lectii de actorie copiilor cu vârste între 7 și 14. Nu s-ar fi limitat însă la noțiuni de artă dramatică. Sub pretextul că îi învață pe copii un exercițiu care se predă la facultatea de actorie, profesorul i-ar fi convins pe elevi să facă poze indecente și gesturi cu tenta sexuală.

Actorul le-ar fi spus elevilor să nu vorbească despre practicile exersate la orele de teatru, spun anchetatorii. Însă unul dintre părinţi ar fi descoperit mesajele incriminatorii pe telefonul copilului şi a alertat Poliţia. Un alt tată şi-a retras fetiţa de la cursuri, după ce a observat comportamentul ciudat al profesorului. 

"Nu mai aduce vorba despre exerciţiul acela cu nimeni, pentru că nu vreau să ştie nimeni, doar noi doi. Adică nu că ar fi secret, dar după aceea se duce vorba şi nu e timpul şi nici cazul să facem cu toţii exerciţiul", este o declaraţie din referatul făcut de procurori.

Deşi profesorul este arestat la domiciliu din luna februarie, inspectorii şcolari spun că nu au ştiut până acum nimic. Nu ar fi fost anunţaţi nici de poliţişti şi nici de conducerea şcolii. Directoarea trebuie să dea explicaţii ministrului Educaţiei şi riscă să-şi piardă funcţia.

Marian Banu, purtator de cuvant la Inspectoratul Şcolar Bucuresti:

Nu stiu. Cred ca sunt motive profesionale. Repet. Eu, in general, sunt un om informat, stiu tot ce se intampla in Bucuresti, mai ales pe aspectele legate de siguranta copilului, ca aici vorbim de siguranta copilului, securitatea copiilor, nu vorbim de altceva, dar nu am fost informati. Ca Inspectorat, nu am fost informati, pentru ca evident, interveneam imediat si noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Profesor de actorie din Capitală, acuzat că şi-a convins elevii să-şi facă poze indecente: 'Nu vreau să ştie nimeni, doar noi doi'