Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Profesorul Alfred Bulai acuzat de abuzuri sexuale, le cerea studentelor să se dezbrace în faţa lui. Sociologul, suspendat. Reacţia SNSPA

Profesorul Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București, este acuzat de mai multe foste studente că le-a cerut acestora să se dezbrace în faţa lui, în biroul său, potrivit unui articol publicat pe site-ul de investigaţii snoop.ro. În urma acuzaţiilor, SNSPA a anunţat primele măsuri în acest caz. Pe de altă parte, sociologul Alfred Bulai neagă acuzațiile. "Habar n-am de această chestiune".   

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 15:38

- Agerpres

SNSPA anunţă, luni, primele măsuri după acuzaţiile lansate de mai multe foste studente la adresa profesorului Alfred Bulai, instituţia de învăţămând precizând că are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz. Comisia de etică a SNSPA anchetează situaţia creată, pe durata analizei, Alfrea Bulai urmând să fie retras din poziţia de director al Departamentului de Sociologie, iar participarea la activităţile didactice să-i fie suspendată.

"Dezbracă-te să-mi arăţi că ai încredere în tine"

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris luni site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA. "Dezbracă-te să-mi arăți că ai încredere în tine", le-ar fi spus profesorul studentelor abuzate. Contactat de Snoop, Bulai neagă că ar fi cerut vreodată vreunei studente să se dezbrace în cadrul acestor întâlniri individuale.

Articolul continuă după reclamă

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Luni, 29 iulie 2024, conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a luat act cu deosebită îngrijorare de acuzaţiile de hărţuire sexuală şi comportament abuziv, aduse prof. univ. dr. Alfred Bulai, formulate în cadrul unei investigaţii jurnalistice publicate recent. SNSPA are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz. Considerăm că un astfel de comportament este inacceptabil şi dăunător mediului academic, punând în pericol siguranţa şi bunăstarea studenţilor noştri”, transmite SNSPA într-un comunicat.

Reacţia SNSPA

Imediat după apariţia acuzaţiilor în presă, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după consultarea cu preşedintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, şi cu decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, s-a autosesizat şi a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă şi detaliată a situaţiei.

„Comisia va strânge toate probele necesare şi va audia toate părţile implicate pentru a stabili faptele şi va aplica sancţiunile corespunzătoare, dacă se impun. De asemenea, rectorul SNSPA a solicitat domnului decan Cristian Pîrvulescu să convoace, în regim de urgenţă, Consiliul Facultăţii de Ştiinţe Politice, pentru a analiza situaţia. Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziţia de director al Departamentului de Sociologie şi suspendarea participării la activităţile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situaţiei sesizate”, anunţă instituţia de învăţământ.

SNSPA precizează că este dedicată creării unui mediu de învăţare sigur şi incluziv pentru toţi studenţii, profesorii şi personalul administrativ. ”Vom analiza cu atenţie acest caz şi vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura o rezolvare corectă şi transparentă. Este esenţial ca toţi studenţii să se simtă respectaţi şi protejaţi în timpul studiilor la SNSPA. Considerăm inacceptabile acţiunile care pot încălca demnitatea şi integritatea studenţilor noştri. Vom colabora cu toate părţile implicate pentru a elucida acuzaţiile şi a lua măsurile adecvate, conform regulamentelor interne şi legislaţiei în vigoare”, precizează SNSP.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Profesorul Alfred Bulai acuzat de abuzuri sexuale, le cerea studentelor să se dezbrace în faţa lui. Sociologul, suspendat. Reacţia SNSPA