Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Profesorul Alfred Bulai şi-a depus cererea de pensionare. Senatul SNSPA l-a suspendat din toate funcţiile

Alfred Bulai, fost prodecan şi şeful Departamentului de Sociologie de la SNSPA, acuzat de foste şi actuale studente de abuz sexual, a fost suspendat din toate funcţiile de la facultate. S-a ales, între timp, şi cu dosar penal, pentru folosirea funcţiei în scop sexual. Ieri, Alfred Bulai, de altfel un nume respectat în domeniul sociologiei româneşti, și-a depus cererea de pensionare. 

de Redactia Observator

la 30.07.2024 , 12:52

Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, marţi, la propunerea rectorului instituţiei de învăţământ superior, Remus Pricopie, după analiza în Consiliul de Administraţie al universităţii, suspendarea profesorului universitar Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă. Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

"Marţi, 30 iulie 2024, Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, la propunerea rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după analiză în Consiliul de Administraţie al universităţii, în conformitate cu art. 109, alin. (4) din Carta SNSPA, suspendarea prof. univ. dr. Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă, director al Departamentului de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, membru al Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Politice şi membru al Senatului SNSPA, pe perioada derulării procedurii de cercetare a Comisiei de Etică a SNSPA", au informat reprezentanţii SNSPA într-un comunicat.

Nicio plângere la adresa profesorului Alfred Bulai

Vezi și

SNSPA precizează că nu a fost depusă niciodată o plângere la adresa profesorului Alfred Bulai la Decanatul Facultăţii de Ştiinţe Politice, la Comisia de Etică a SNSPA sau la alte instanţe din interiorul SNSPA. Totodată, rectorul SNSPA a solicitat Facultăţii de Ştiinţe Politice, la nivelul căreia profesorul Bulai şi-a desfăşurat activitatea, să ofere Comisiei de Etică toate informaţiile disponibile, pentru o transparenţă totală asupra acestui caz. "Îi rugăm pe cei care susţin că "se ştia" să se adreseze instituţional către SNSPA sau către orice altă instituţie a statului român (poliţie, procuratură etc.), pentru a clarifica acest aspect, în "cazul Bulai" sau orice alt posibil caz", se arată în comunicat. SNSPA a avut, luni, o discuţie preliminară cu reprezentanţii organelor de anchetă, în legătură cu declanşarea unei anchete penale. 

Pe acelaşi subiect

Bulai și-a depus cererea de pensionare

În legătură cu cererea de pensionare, SNSPA precizează că "pensionarea este un act unilateral al angajatului și nu trebuie aprobată de instituția angajatoare. Decizia de pensionare este emisă de Casa de Pensii, nu de către angajator. Prin urmare, SNSPA va lua act de decizia angajatului de a înceta contractul individual de muncă, începând cu 1 octombrie 2024". Încetarea contractului de muncă, în urma pensionării, nu va bloca sau suspenda activitatea Comisiei de Etică a SNSPA.

Reamintim că renumitul sociolog şi profesor Alfred Bulai este acuzat de abuzuri sexuale. Mai multe foste studente de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative susţin că acesta le cerea să se dezbrace şi le atingea când mergeau cu el în practică. Tinerele mai spun că erau îndemnate să îşi expună corpul şi să discute despre viaţa lor sexuală. Mărturisirile au fost făcute pentru site-ul de investigaţii snoop.ro. După apariţia articolului, conducerea SNSPA a decis suspendarea profesorului Bulai, iar poliţia a deschis un dosar penal. Sociologul a anunţat că va veni cu un răspuns public abia după ce îşi va susţine punctul de vedere în faţa comisiei de Etică. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Profesorul Alfred Bulai şi-a depus cererea de pensionare. Senatul SNSPA l-a suspendat din toate funcţiile