Antena Meniu Search
x

Chirurgul Mihai Lucan a fost reţinut, după audierile DIICOT. Un plic cu 10.000 de euro ar fi fost găsit în maşina sa

Vezi și

Profesorul Mihai Lucan, fostul şef al Institului de Urologie şi Transplant din Cluj-Napoca, a fost reţinut după audierile de astăzi, de la sediul DIICOT din Bucureşti! Asta după ce ieri, procurorii au căutat timp de 17 ore acte care să susţină acuzaţia că cel mai mare institut de transplant renal din Romania a fost căpuşat de reputatul chirurg.

Escortat de mascaţi, fostul şef al Institutului de Urologie şi Transplant din Cluj-Napoca se dă jos din maşină, la sediu DIICOT. Din duba de alături, sunt descărcate maldăre de acte. Ieri toată ziua, s-au făcut percheziţii în vila medicului Mihai Lucan, dar şi la clinica lui privată din oraş. 

Surse judiciare spun că în urma percheziţiilor, procurorii au descoperit ca Mihai Lucan deţine mai multe conturi bancare în care s-ar afla peste jumătate de milion de  euro. Banii urmează să fie indisponibilizaţi, potrivit aceloraşi surse. Tot anchetatorii au descoperit că în maşină, medicul avea un plic cu 10 mii de euro.

În plus, chiar în timp ce procurorii percheziţionau reşedinţa reputatului chirurg, ginerele lui Lucan ar fi fost surprins când sustrăgea bijuterii şi ceasuri în valoare de zeci de mii de euro. A ajuns şi el la DIICOT Cluj, acolo unde le-ar fi spus anchetatorilor că ar fi făcut gestul de frica hoţilor. A scăpat fără dosar, dar nu la fel se întâmplă şi cu socrul lui. Mai ales că azi-noapte, doi foşti directori ai Institutului de Urologie şi Transplant Renal au fost reţinuţi.

Procurorii DIICOT susţin că timp de 10 ani, profesorul ar fi prejudiciat statul cu aproape un milion de Euro. Mihai Lucan ar fi transferat ilegal, de la Institutul de stat la clinica lui privată, un dispozitiv medical pentru tratamentul bolnavilor de cancer. 159 de pacienţi au plătit pentru fiecare intervenţie mii de euro, bani care au intrat în conturile clinicii private. De asemenea, analizele de laborator din clinică s-ar fi făcut tot pe banii statului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Chirurgul Mihai Lucan a fost reţinut, după audierile DIICOT. Un plic cu 10.000 de euro ar fi fost găsit în maşina sa