Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Proiectul inedit cu care a câștigat compasiunea unei întregi localități. Ce face un preot din Iași mereu după Liturghie: "Cine se gândește la ei?"

Un preot dintr-o comună din Iași a câștigat inimile localnicilor prin gestul pe care îl face mereu după fiecare sflujbă. Proiectul lansat de acesta a stârnit compasiune în oamenii din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa.

de Redactia Observator

la 28.05.2024 , 17:00

Proiectul inedit cu care a câștigat compasiunea unei întregi localități. Ce face un preot din Iași mereu după Liturghie
Proiectul inedit cu care a câștigat compasiunea unei întregi localități. Ce face un preot din Iași mereu după Liturghie - BZI.ro

Antonio-Rafael Ungureanu, parohul Bisericii „Sfântul Arhidiacon Ștefan”, din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa, a câștigat respectul tuturor celor care au aflau despre proiectul lui. Proiectul "Eu sunt Pâinea Vieții!” a luat naștere după ce preotul a încercat prin diverse metode să vină în ajutorul oamenilor săraci din parohia sa.

Antonio-Rafael Ungureanu a pus bazele unui proiect pentru persoanele nevoiașe cu care a avut un real succes, potrivit BZI.

„Fiecare se duce acolo și își ia pâinița”, a povestit preotul.

Articolul continuă după reclamă

De mai bine de un an, preotul paroh are grijă de oamenii sărmani sau cu situații dificile

Pe acelaşi subiect

De mai bine de un an, preotul paroh se îngrijește astfel încât bătrânii, văduvele și persoanele nevoiașe din parohie să poată beneficia de o pâine gratis. Proiectul funcționează din februarie 2023.

„O pâine caldă pentru toată lumea! Indiferent de confesiune, copii și bătrâni! Te duci la magazin, ceri o pâine pentru tine sau pentru copiii tăi, iar pâinea o achită Sfânta Biserică”, a precizat părintele Antonio-Rafael Ungureanu.

Preotul Antonio-Rafael Ungureanu își propune să-i ajute pe toți necăjiții din comuna Mironeasa, indiferent de confesiune, nu doar pe cei din Parohia „Sfântul Arhidiacon Ștefan”

„Oamenii necăjiți care nu-și permit pâinea cea de toate zilele, ca să spunem așa, pot merge la magazinul de lângă biserică și primesc o pâine gratis. Parohia plătește în jur de 2-300 de lei, iar fiecare se duce acolo și își ia pâinița. Să știți că avem mulți bătrâni în parohie, care au rămas singuri, iar noi îi ajutăm și cu acest proiect, mai facem, din când în când, pachete la Paște, la Crăciun.

Le mai oferim și mese calde, asta facem, de regulă, sâmbăta, le ducem și mâncare acasă în caserole. M-am mai inspirat și eu de la alte persoane, astfel încât să-i putem ajuta pe enoriași. Eu sunt de 10 ani aici, în localitate, dar de 5 ani sunt paroh. Enoriașii sunt mulțumiți, îmi mulțumesc, cum să nu, mai ales văduvele, că avem câteva în parohie. Încercăm să nu-i ajutăm doar pe cei din sat, ci pe toți cei din comună”, a declarat preotul Antonio-Rafael Ungureanu.

Preotul, un adevărat sprijin pentru vârstnicii din parohia sa

Antonio-Rafael Ungureanu este un adevărat sprijin pentru vârstnicii din parohia sa. Astfel, din când în când, slujitorul Domnului „sparge” cutia milei și le face câte-o bucurie văduvelor din parohia sa, cărora le plătește cumpărăturile. 

„Așa cum ne este obiceiul de ceva timp, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, spargem cutia milei, scotocim buzunarele și luăm cu asalt supermarketul din comună. Astăzi, am mers la cumpărături cu bunicuțele noastre dragi și scumpe, văduve credincioase, cu frică de Dumnezeu. Cu ochii în lacrimi și-au cumpărat tot ce le-a poftit inimioara. Ce facem cu bătrânii noștri?

Cine se mai gândește la ei? Te-ai gândit dacă un bătrân poate trăi decent cu o pensie de mizerie? Dacă vrei și ai posibilitatea să ajuți un bătrân avem o listă destul de lungă! Să îi prețuim și să îi ținem aproape! Slavă Domnului pentru toate”, se arată într-o postare făcută de slujitorul Domnului.

Persoanele care își doresc să-l sprijine pe preotul Antonio-Rafael Ungureanu ca să ajute în continuare enoriașii cu posibilități reduse pot face donații în contul Parohiei „Sf. Arhidiacon Ștefan”, Frunziș, Mironeasa.

IBAN: RO48CECEIS0130RON1062430

Banca: CEC Bank

Moneda: RON

Cod SWIFT: CECEROBUXXX

Revolut

Ungureanu Antonio Rafael

RO59BREL0005540266370100

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Proiectul inedit cu care a câștigat compasiunea unei întregi localități. Ce face un preot din Iași mereu după Liturghie: "Cine se gândește la ei?"