Antena Meniu Search
x

Video Protest cu sute de studenţi la Iaşi: tinerii medicinişti, nemulţumiţi de taxele uriaşe de la facultate. Cât vor avea de plătit de anul viitor

În învăţământul universitar, studenţii protestează! Mai mulţi tineri din Iaşi, viitori medici, sunt nemulţumiţi de taxele uriaşe de la facultate, de tehnicile învechite de predare - acuză că pe YouTube găsesc explicaţii mai bune decât cele de la clasă - şi de corupţia din sistem. Nu doar studenţii români protestează, ci şi cei străini. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 26.06.2023, 13:47

Vezi și

Principala nemulţumire a studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi este în legătură cu faptul că li s-a impus prezenţă obligatorie 100% la cursuri şi, spun ei, participă degeaba pentru că nu simt că învaţă ceva. Şi-au folosit astăzi halatele pe post de pancarte, unde îşi transmit nemulţumirile.

Printre principalele revendicări este şi cea cu privire la bibliografia învechită. Au spus că, la cursuri, profesorii vin de multe ori cu manuale complet depăşite şi ajung să se documenteze singuri acasă sau că profesorii nici nu le predau efectiv, ci doar citesc de pe nişte slide-uri. Spun însă şi că taxele nu sunt justificate, au fost anunţaţi peste noapte că, de anul viitor, taxa va fi de 10.000 de lei. Spun că n-ar avea o problemă să plătească această taxă, dacă ar primi însă un învăţământ de calitate.

Şi studenţii străini s-au alăturat protestului

Şi studenţii străini protestează alături de ei şi spun că nu consideră justificată taxa de 7.500 de lei pe an, ţinând cont că nu învaţă prea multe participând la examene. Revendică însă şi condiţii mai bune în cămine. De altfel, de la anul şi cazarea va fi mai scumpă cu 50% şi spuneau că nu consideră justificată această mărire.

Şi-ar dori în primul rând să fie respectaţi, să fie consultaţi înainte de a se lua astfel de decizii şi să ştie că, la sfârşitul celor 5-6 ani de studii, că au plecat cu un bagaj informaţional complet de bun pentru a fi viitori medici, medici stomatologi, asistenţi şi nutriţionişti. Aici sunt în jur de 400 de persoane, chiar în faţa universităţii şi sunt dezamăgiţi că niciun reprezentant nu a ieşit să discute cu ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Protest cu sute de studenţi la Iaşi: tinerii medicinişti, nemulţumiţi de taxele uriaşe de la facultate. Cât vor avea de plătit de anul viitor