Antena Meniu Search
x

Video Protest spontan cu 300 de angajaţi la Rafinăria Petromidia. Oamenii sunt nemulţumiţi de amânarea negocierilor pentru creşterile salariale

Protest spontan la Rafinăria Petromidia. Peste 300 de oameni care au ieșit din schimbul de noapte s-au adunat pe platoul din fața Administrației. Protestatarii sunt nemulțumiți că cei din conducere resping negocierea cu sindicatul, care a cerut majorarea drepturilor salariale. Administrația ar fi transmis că amână negocierile până în primăvara viitoare. Protestatarilor încep să li se alăture și cei din schimbul de zi, care ar fi trebuit să intre la lucru.

De Redactia Observator la 06.12.2022, 10:49
Vezi și

Liderul de sindicat de la Rafinăria Petromidia, Petre Tancău, a declarat pentru news.ro că muncitorii protestează după ce conducerea rafinăriei a decis amânarea negocierilor pentru creşterile salariale pentru luna februarie, deşi acestea au început încă din septembrie. 

"Oamenii nu vor să intre la muncă până nu finalizăm negocierea creşterilor salariale. Am fost în negocieri două luni şi ieri ne-au transmis să amânăm negocierile pentru februarie. Am informat oamenii, iar ei nu au mai vrut dimineaţă să intre la serviciu. Am solicitat o creştere de 1.500 de lei, dar nu era problema de sumă, trebuia să finalizăm, ori această amânare i-a deranjat pe oameni", a afirmat Petre Tancău.

300 de persoane protestează în acest moment

El a precizat că protestează aproximativ 300 de persoane, muncitorii care urmau să intre în tură dimineaţa, iar cei din tura de noapte sunt încă la serviciu. Liderul de sindicat a menţionat că nu ştie cât va dura acest protest. 

"Nu ştiu cât va dura, depinde de administraţie să vină cu un răspuns. Acesta este respectul lor pentru salariaţii care fac producţie. Nu avem niciun semnal din partea conducerii", a mai transmis Petre Tancău. El a precizat că activitatea rafinăriei nu este afectată de acest protest.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Protest spontan cu 300 de angajaţi la Rafinăria Petromidia. Oamenii sunt nemulţumiţi de amânarea negocierilor pentru creşterile salariale