Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Protest violent în Piaţa Victoriei. Peste 500 de oameni răniţi, prinşi în confruntări cu tunuri de apă, lacrimogene şi incendii

Au fost scene ca de război în stradă azi-noapte, în Piaţa Victoriei, unde zeci de mii de oameni au fost prinşi în confruntări cu grenade, tunuri de apă, lacrimogene şi incendii care au devastat centrul Capitalei.

de Redactia Observator

la 11.08.2018 , 19:52

Au fost scene ca de război în stradă azi-noapte, în Piaţa Victoriei, unde zeci de mii de oameni au fost prinşi în confruntări cu grenade, tunuri de apă, lacrimogene şi incendii care au devastat centrul Capitalei. Peste 500 de oameni au fost răniţi, după ce mitingul Diasporei a degenerat în lupte deschise.

Au fost scene rupte parcă din teatrele de război. Cu lupte corp la corp, sute de oameni răniţi şi jandarmi la pământ. Cu foc şi un asalt care a culminat în jurul orei 23. Atunci când o femeie din forţele de ordine a fost înconjurată şi lovită de câţiva tineri violenţi. 

Imediat, scutierii au intrat în forţă în manifestanţii agresivi. Au atacat cu grenade, cu gaze lacrimogene şi au folosit tunurile de apă. 

Vezi și

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române:

Jandarmeria a primit ordin să intervină la 23.11 minute. Acestea este ordinul de intervenţie semnat de prefectul Capitalei.

Jandarmii au fost acuzaţi că au intervenit brutal şi în cazul protestatarilor paşnici. 

De teamă, unii dintre manifestanţi s-au adăpostit într-un restaurant din apropiere. 

LAURENŢIU - manager restaurant:

Am avut o familie cu doi copii, le-am sugerat să-i ajutăm cu evacuarea prin spatele restaurantului, undeva în spatele blocului pentru a fi în siguranţă, ei şi copiii, mai ales copiii. Potestatarii care erau pe stradă fugeau de jandarmerie, de gardă.

Pasajul Victoriei s-a transformat în câmp de luptă. Sute de indivizi mascaţi, bănuiţi de autorităţi că ar fi huliganii din galeriile echipelor de fotbal, au ripostat la asaltul jandarmilor, cu sticle şi cu pietre.

Piaţa Victoriei a fost sub asediu ore intregi. S-au dat lupte în mai multe puncte din centrul Capitalei, unde grupuri de manifestanţi s-au ciocnit violent cu forţele de ordine.  Sute de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale şi de o parte şi de alta a baricadei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Protest violent în Piaţa Victoriei. Peste 500 de oameni răniţi, prinşi în confruntări cu tunuri de apă, lacrimogene şi incendii