Antena Meniu Search
x

Video Protest anti-restricții în București. Manifestanţii au mărșăluit prin centrul Capitalei, apoi au mers la Cotroceni și au cerut demisia lui Raed Arafat

Câteva mii de persoane s-au adunat sâmbătă în mai multe zone din Capitală pentru a protesta față de restricțiile impuse de autorități în pandemie. Oamenii au ieșit în Piața Universității, în Piața Victoriei și la Obor, nemulțumiți de deciziile luate de guvernanți. Ulterior, grupurile de protestatari s-au unit într-o manifestație de amploare în Piața Victoriei. De acolo, oamenii au mers la Palatul Cotroceni, unde au cerut demisia lui Raed Arafat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.04.2021, 22:10

Vezi și

UPDATE 22.00: Câteva sute de manifestanţi au protestat sâmbătă seară, la Palatul Cotroceni, purtând icoane, drapele şi pancarte. Ei au criticat restricţiile, masca, vaccinarea şi au scandat împotriva autorităţilor şi a marilor companii farmaceutice. Protestul s-a încheiat după ce participanţii au rostit o rugăciune. 

UPDATE 20.00: Protestatarii au ajuns în fața Palatului Cotroceni, unde așteaptă o reacție de la președintele Klaus Iohannis.

Câteva sute de oameni continuau să demonstreze la Palatul Cotroceni, după ora 20:00, deși este ora la care au intrat în vigoare și restricțiile de circulație valabile în weekend.

UPDATE 18.45: Câteva mii de oameni protestează la această oră în Piața Victoriei.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE 18.10:  Grupurile de protestatari care au pornit din mai multe puncte ale Capitalei s-au unit la Piața Victoriei, în fața Guvernului. De aici, oamenii susțin că vor pleca în marș spre Palatul Cotroceni, unde așteaptă o reacție de la președintele Klaus Iohannis. 

Inițial, câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă după-amiază în mai multe puncte ale Capitalei pentru a protesta față de restricțiile impuse de autorități în pandemie.

Co-preşedintele AUR George Simion a fost prezent în Piața Universității, dar nu a dat declaraţii. Oamenii au strigat „Libertate!” şi „Jos Guvernul!”. Pe Facebook, George Simion a scris că ”oamenii de AUR sunt prezenți la protestele împotriva restricţiilor impuse de un guvern criminal şi pentru autostrăzile A7 şi A8”, postând o imagine din Piaţa Universităţii şi una de la manifestaţia pentru autostrăzi în zona Moldovei.

Proteste simultane în mai multe zone din Capitală împotriva restricțiilor impuse în contextul pandemiei

George Simion/Facebook

Unii manifestanți din țară au venit cu autocarele la protestul din București

În Piaţa Victoriei au fost mai puţini manifestanţi cu drapele, însă lor li s-au alăturat oameni veniţi din ţară cu autocarele şi care apoi au venit în marş în Piaţa Victoriei. Cei sosiţi cu autocarele, care afirmă că sunt din Iaşi şi Bacău, au drapele, cruci şi icoane. Unii dintre ei declară că îşi vor înapoi ”dreptul de a respira liber” şi revenirea la viaţa normală. Dintre ei, unii merg şi către Piaţa Universităţii, scrie news.ro.

Cei mai mulți dintre protestatari nu poartă măști de protecție, ori le țin incorect, și nici nu respectă regulile de distanțare fizică. 

Jandarmii le-au ieșit în întâmpinarea protestatarilor 

Efective de jandarmi sunt prezente în cele trei puncte în care protestatarii s-au adunat, a declarat la Digi24 Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București.

Georgian Enache a adăugat că mai este aprobat un al patrulea punct pentru manifestații, în zona Palatului Cotroceni, la statuia Leul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Protest anti-restricții în București. Manifestanţii au mărșăluit prin centrul Capitalei, apoi au mers la Cotroceni și au cerut demisia lui Raed Arafat