Antena Meniu Search
x

Video Puii de animale care au mărit familia Zoo Târgu Mureş. Au avut deja primii vizitatori: "Mamele îi ţin în braţe luni de zile"

Grădina zoologică din Târgu Mureș are de acum noi locatari. O mulţime de pui de lemuri, maimuţe sau canguri au venit pe lume săptămâna trecută. Vestea s-a răspândit repede, astfel că sute de copii împreună cu părinţii lor au venit să admire drăgălaşii pui de animale. 

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 08:42

Vezi și

În ultimele două săptămâni, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş s-au născut nu mai puţin de patru pui de lemuri, dar şi mai mulţi pui de maimuţă din specia Madril. "Primăvara este o perioadă când se nasc puii de lemuri şi mamele le ţin în braţe luni de zile. Câteodată le mai pun jos, dar le ţin de coadă. Au foarte multă grijă de ei", spune Torok Zsuzsa, îngrijitor maimuțe.

S-a mărit familia de la Zoo Târgu-Mureş

Pe lângă ei, grădina zoologică s-a mai îmbogăţit şi cu pui de sură de stepă, ponei sau canguri. "Deci avem pui la pavieni. Avem poneiul care e aici în spatele meu. Avem viţelul, mocăniţa care a început deja în luna ianuarie. Ea a fost prima fătare a anului. Săptămâna trecută s-a născut şi o sură de stepă. Avem pui de mara, avem pui de pecarii şi sunt câteva specii unde aşteptăm până în mijlocul lunii iulie să fie fătaţi", arată Korondi Kinga, purtător de cuvânt grădină zoologică Târgu Mureș.

Copiii au venit într-un suflet la grădina zoologică să admire noii puiuţi de animale. "Am venit pentru fetiţă, pentru că e foarte fascinată de tot şi e foarte drăguţ, spaţiu foarte mare, multe animăluţe", spune o femeie. "Animalele sunt foarte bine tratate şi în special am venit cu fetiţa, îi plac foarte mult animalele şi e fascinată de tot ce vede aici. În special vrea să vadă leul şi ursul", mărturiseşte un bărbat.

Grădina zoologică se întinde pe 42 de hectare. Aici trăiesc aproximativ 800 de animale, reprezentând peste 150 de specii locale şi exotice. Pe lângă că este cea mai mare grădină zoologică din ţară ca suprafaţă, este şi singura care deţine elefanţi, girafe şi giboni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Puii de animale care au mărit familia Zoo Târgu Mureş. Au avut deja primii vizitatori: "Mamele îi ţin în braţe luni de zile"