Antena Meniu Search
x

Radu Mazăre a cerut azil politic în Madagascar. Fostul primar al Constanței, plasat sub control judiciar, a plecat din România în prima zi de Crăciun

Fostul primar din Constanţa Radu Mazăre, aflat sub control judiciar, a plecat din România și cere azil politic în Madagascar.

Radu Mazare

Fostul primar din Constanţa Radu Mazăre, aflat sub control judiciar, a plecat din România și cere azil politic în Madagascar.

Update ora 16:50 - Potrivit unui comunicat al Poliției, Radu Mazăre trebuia să se prezinte la poliție, pentru a semna în graficul de prezență, însă fostul primar l-a informat pe ofițerul de caz că se afla pe teritoriul statului Madagascar unde face demersuri pentru a obține azil politic.

"Astăzi, 30 ianuarie a.c., in jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța s-au sesizat cu privire la faptul că, un bărbat aflat în control judiciar, in baza unei decizii a Înaltei Curți de Casație si Justiție , nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezență.

După verificările efectuate,  cel în cauză a  informat ofițerul de caz că se afla pe teritoriul statului Madagascar unde face demersuri pentru a obține azil politic.

Pe acelaşi subiect

Conform procedurii, polițiștii constanțeni au sesizat Inalta Curte de Casație si Justiție. 

Menționăm că măsura privind controlul judiciar nu prevedea interdicția de a părăsi țara. 

Pe toată perioada existenței masurii preventive a controlului judiciar, politistii nu au constatat încălcări ale obligațiilor impuse", se arată într-un comunicat al Poliției.

Avocata lui Mazăre a declarat că a primit un mail în care se confirmă ca fostul politician a cerut azil politic in Madagascar, dar că acesta nu a fugit din România, el neavând interdicția de a părăsi țara.

În iulie 2017, fostul primar din Constanţa a fost condamnat, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa, proces început în urmă cu nouă ani.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat decizia în acest dosar luni, după opt amânări.

Avocaţii lui Radu Mazăre au cerut achitarea acestuia, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de reprezentanţii Consiliului Local Constanţa, iar Prefectura nu a avut obiecţii în urma votului.

Procurorii DNA au cerut instanţei să dea pedepse maxime, raportat la faptele comise, pentru Radu Mazăre, pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu şi pentru Cristian Borcea, iar pentru alţi inculpaţi au solicitat să se constate încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris, în condiţiile în care acest dosar se judecă de aproape nouă ani.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Radu Mazăre a cerut azil politic în Madagascar. Fostul primar al Constanței, plasat sub control judiciar, a plecat din România în prima zi de Crăciun