Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare. Decizia este definitivă: "Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă"

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost eliberat din închisoare. Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă. Magistraţii au desființat hotărârea Judectoriei Sectorului 4, care a respins, în primă instanță, cererea lui Mazăre de eliberare condiționată. "Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă, nu mă întrebați pentru că nu mă mai interesează", a declarat Mazăre. El a comentat pe scurt perioada petrecută după gratii. "Nu m-a speriat nimic, dar este suficient", a spus Mazăre despre timpul petrecut în închisoare.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 18:36

Magistrații Tribunalului Ilfov au decis, definitiv, luni, desființarea hotărârii Judectoriei Sectorului 4, care a respins, în primă instanță, cererea lui Radu Ștefan Mazăre de eliberare condiționată.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, pus în libertate

Astfel, luni, magistrații Tribunalului Ilfov au admis contestația formulată de condamnatul Mazăre Radu Stefan împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. "Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ștefan (...), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Mazăre Radu Ștefan, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (...) emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. (...) pronunțată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare", este decizia judecătorilor din Tribunalul Ilfov.

Articolul continuă după reclamă

Judecătoria Sectorului 4 a respins, în 17 aprilie, cererea lui Mazăre de a fi pus în libertate, iar în 18 aprilie a fost înregistrată contestaţia fostului edil.

Pe acelaşi subiect

Condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu, conflict de interese în formă continuată

Radu Mazăre executa o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive primite de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte. În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat în 3 februarie 2022, la cinci ani de detenţie.

În dosarul retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată şi săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori. De asemenea, prin Decizia nr 32/2019 pronunţată de Curtea Supremă, instanţa a dispus desfiinţarea totală sau parţială a mai multor dispoziţii emise în temeiul Legii nr. 10/2001, precum şi a altor înscrisuri reţinându-se prejudiciul cauzat de subevaluarea terenurilor ce au fost acordate în compensare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare. Decizia este definitivă: "Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă"