Antena Meniu Search
x

Raed Arafat: Cele 3.000 - 4.000 de cazuri zilnice de Covid-19 au un impact major asupra secțiilor ATI

Raed Arafat a spus că numărul mare de cazuri zilnice de Covid-19 înseamnă un impact major pe secțiile ATI și pe cele obișnuite din țară, iar asta ar putea să însemne anumite măsuri speciale luate la nivelul spitalelor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.10.2020, 21:35

Raed Arafat: Cele 3.000 - 4.000 de cazuri zilnice de Covid-19 au un impact major asupra secțiilor ATI
Raed Arafat: Cele 3.000 - 4.000 de cazuri zilnice de Covid-19 au un impact major asupra secțiilor ATI - Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta
  • Raed Arafat a anunțat că spitalul Malaxa ar putea deveni operaţional pe Covid-19 de săptămâna viitoare.
  • Secretarul de stat a precizat că ar putea fi luate şi alte măsuri în ceea ce privește spitalelor, dacă numărul cazurilor Covid continuă să crească.

Raed Arafat a declarat, duminică seara, că nu e exclus să începem să coborâm în privința numărului de cazuri zilnice de COVID-19, însă acest lucru se va întâmpla abia după ce vom ajunge la o zonă de platou.

„Totuși, cifra e mare și vreau să se înțeleagă că o cifră de 3.000 - 4.000 de cazuri pe zi înseamnă un impact major în următoarele zile asupra capacităților din spitale și din secțiile de terapie intensivă. Asta ar putea să însemne anumite măsuri speciale la nivel sanitar, la nivelul spitalelor”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

”Malaxa devine spital Covid săptămâna viitoare”

Secretarul de stat a anunțat că spitalul Malaxa va deveni spital Covid și că speră ca unitatea să devină operațională în cursul săptămânii viitoare.

„Avem Spitalul Malaxa care va intra ca spital COVID și așteptăm doar unele modificări de interior. Sperăm că în cursul acestei săptămâni va deveni un spital operațional pe problema COVID, păstrând ambulatoriul lui accesibil populației generale și doar în interiorul spitalului va fi destinat COVID, pentru pacienții care au nevoie de oxigen, de terapie intermediară sau de terapie intensivă. Spitalul Colentina, pe care noi l-am desemnat ca spital COVID, dar încă mai avem până ajunge la capacitatea maximă de primire”, a spus Raed Arafat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Raed Arafat: Cele 3.000 - 4.000 de cazuri zilnice de Covid-19 au un impact major asupra secțiilor ATI