Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, despre ridicarea restricțiilor: "Mai avem un pic până trecem hopul. După Paște, vom analiza situația"

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut noi declarații despre o eventuală relaxare a restricțiilor în România, după ce Franța a anunțat că va ridica o parte din restricții antiepidemice după data de 11 mai.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.04.2020, 09:06

Raed Arafat a declarat că imediat după Paște se va face o analiză a situației privind pandemia de coronavirus din România
Raed Arafat, despre ridicarea restricțiilor: Mai avem un pic până trecem hopul. După Paște, vom analiza situația - Mediafax Foto via Hepta
  • După Paște se va face o analiză a situației din România.
  • Măsurile vor viza o relaxare sau o continuare a restricțiilor

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut noi declarații despre o eventuală relaxare a restricțiilor în România, după ce Franța a anunțat că va ridica o parte din restricții antiepidemice după data de 11 mai.

Raed Arafat a declarat, aseară, la Sinteza zilei, că imediat după Paște se va face o analiză a situației privind epidemia de coronavirus din România și, în funcție de rezultat, măsurile vor viza o relaxare sau o continuare a restricțiilor.

"La acest moment, Franța a trecut de apogeul epidemiei. Și cu toate acestea, președintele Macron a anunțat o relaxare a măsurilor din 11 mai, care înseamnă aproape o lună de acum.

Pentru România, depinde de cum evoluăm. Acesta este motivul pentru care am insistat pentru respectarea măsurilor. La un moment dat, noi am avut același număr de cazuri ca Spania. Și vedeți România cum a evoluat, noi am luat mult mai rapid măsurile de distanțare socială.

Normal că aceste măsuri sunt foarte neplăcute, însă eu cred ca mai avem un pic până trecem hopul. Dacă trecem peste perioada Paștelui respectând aceste măsuri și vedem că numărul cazurilor rămâne stabil sau scade, cu siguranță va urma o relaxare treptată a acestor restricții.

Sper să vedem acest lucru cât mai repede, dar să dau o dată exactă acum este imposibil pentru că încă nu știm dacă într-adevăr am atins vârful.

Eu cred că dacă mai suportăm două sau trei săptămâni, cât considerăm că trebuie, este normal. Relaxarea la acest moment e prea devreme", a explicat Raed Arafat. 

Șeful DSU a mai spus că o relaxare prea devreme a restricțiilor "poate să însemne un rezultat devastator pentru noi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, despre ridicarea restricțiilor: "Mai avem un pic până trecem hopul. După Paște, vom analiza situația"