Meniu LIVE
Search
x

Raed Arafat vine cu noi lămuriri în cazul restricțiilor de circulație: "După 10 seara, oamenii trebuie să aibă la ei adeverință"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a venit cu lămuriri privind restricțiile de circulație a persoanelor în România, impuse prin ordonanța militară emisă de MAI.

De Veronica Micu la 22.03.2020, 17:01
  • Circulaţia persoanelor în România, restricţionată între orele 22.00-6.00.
  • După ora 22.00, oamenii trebuie să aibă la ei adeverinţă de la muncă.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a venit cu lămuriri privind restricțiile de circulație a persoanelor în România, impuse prin ordonanța militară emisă de MAI.

Secretarul de stat a explicat că, pentru binele lor, oamenii trebuie să colaboreze cu autoritățile. Potrivit lui Arafat, cetățenii ar trebui ca, în timpul zilei, să reducă deplasarea la maxim.

"Recomandările care există în timpul zilei sunt să reduceţi deplasarea la maxim. Plimbarea cu animalele de companie, urgenţe medicale achiziţie de alimente; între orele 06.00 - 22.00 este obligatoriu să ieşi numai pentru aceste activităţi.

De la 22.00 la 06.00 e obligatoriu, de la 06.00 - 22.00 e recomandare. Lumea să o trateze că şi cum ar fi obligaţie. E foarte important acest lucru", a declarat Raed Arafat în cadrul emisiunii "Marius Tucă Show".

Adeverință dacă vrei să ieși din casă, după 10 seara

Potrivit șefului DSU, mâine, cei care merg la serviciu nu vor avea probleme, însă după ora 22.00 vor trebui să aibe document de la locul de muncă.

"De la ora 22.00, oamenii trebuie să aibă la ei adeverinţă de la muncă, că ea e în cadrul celor 5 motive pentru care poate să fie în afară casei. În rest, eşti obligat să stai acasă. Această adeverinţă trebuie semnată, ştampilată că poliţia să o valideze. Se poate circula cu această adeverinţă sau cu o declaraţie pe proprie răspundere.

Declaraţia pe proprie răspundere dacă nu este verificată este caz penal. Cei care te pot opri sunt Poliţia şi Poliţia locală, dar şi Jandarmeria.

După ora 22.00, cetăţenii trebuie să rămână în casă, cu ieşire doar în condiţii extreme, să lase pantofii la intrare, să se spele pe mâini, iar hainele care au fost în contact trebuie spălate.

Contactul tinerilor cu persoane în vârstă trebuie să fie cât mai mult evitat şi controlat", a explicat Raed Arafat.

Vârful epidemiei, posibil în aprilie

Secretarul de stat a declarat că vârful epidemiei de coronavirus ar putea avea loc în aprilie și a precizat că, în viitor, pot fi luate măsuri mai aspre.

"Oamenii să facă tot posibilul să nu mai plece afară pe perioada sărbătorilor, pentru că riscul este să se întoarcă și ei cu probleme, mai ales dacă se duc în zone afectate. ", a mai spus Arafat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Raed Arafat vine cu noi lămuriri în cazul restricțiilor de circulație: "După 10 seara, oamenii trebuie să aibă la ei adeverință"

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022